Peste 2.000 de militari, mobilizaţi pentru ceremoniile de 1 Decembrie

Ministerul Apărării organizează ceremonii cu ocazia Zilei Naţionale atât în Bucureşti cât şi în Alba Iulia, la care vor participa peste 2000 de militari din Ministerul Apărării, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază.

67 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de militari, mobilizaţi pentru ceremoniile de 1 Decembrie

Peste 2.000 de militari, mobilizaţi pentru ceremoniile de 1 Decembrie (Imagine: Mediafax Foto)

MAp a precizat la începutul lunii noiembrie, că, estimativ, costurile pentru toate activităţile de la 1 Decembrie se ridică la 4.000.000 lei, suma exactă urmând să fie calculată după desfăşurarea manifestărilor.

Ministerul Apărării informează că reprezentanţi ai Ministerului vor participa, la solicitarea autorităţilor locale, la ceremoniile organizate de Ziua Naţională în municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţi în care sunt dislocate unităţi militare, precum şi la monumente comemorative cu semnificaţie aparte în realizarea Marii Uniri.

În Bucureşti va avea loc luni, 1 Decembrie, începând cu ora 9.00, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, un Ceremonial militar şi religios de depunere de coroane şi jerbe de flori.

Potrivit MAp, de la ora 11.00, în Piaţa Arcului de Triumf, trupe şi tehnică militară aparţinând categoriilor de forţe ale Armatei României, Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază vor participa la Parada Militară Naţională.

La Alba Iulia vor avea loc sâmbătă, 29 noiembrie, începând cu ora 10.00, la statuia lui Mihai Viteazul, şi de la ora 10.30, la statuia lui Avram Iancu, ceremoniale militare şi religioase de depunere de coroane şi jerbe de flori.

Luni, 1 Decembrie, de la ora 9.00, la statuia lui Ion I.C. Brătianu, şi de la ora 9.40, la statuia lui Iuliu Maniu, vor avea loc, de asemenea, ceremoniale militare şi religioase de depunere de coroane şi jerbe de flori, iar de la ora 13.00 se va desfăşura defilarea pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Potrivit MAp, drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor militare se va ridica Marele Pavoaz.

Ministerul Apărării precizează că la Parada militară din Bucureşti şi la manifestările din Alba Iulia vor participa peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici