Peste 2,5 milioane de oameni au trecut frontiera de sărbători, cei mai mulţi pe Aeroportul Otopeni

În perioada sărbătorilor de iarnă, peste 2,5 milioane de persoane au tranzitat frontierele României, cei mai mulţi fiind cei care au intrat în ţară. Cel mai tranzitat punct vamal a fost Aeroportul Henri Coandă, urmat de Vama Nădlac II. E alertă în continuare: urmează sărbătorile pe rit vechi.

284 afișări
Imaginea articolului Peste 2,5 milioane de oameni au trecut frontiera de sărbători, cei mai mulţi pe Aeroportul Otopeni

Peste 2,5 milioane de oameni au trecut frontiera de sărbători, cei mai mulţi pe Aeroportul Otopeni

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Poliţia de Frontieră, în perioada 20 decembrie 2019 - 3 ianuarie 2020, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.540.000 de persoane, din care 1.180.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 1.360.000 pe sensul de intrare în ţară.

Un număr de 573.000 de mijloace de transport au trecut vămile române, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 14 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, astfle că peste 4.200 de poliţişti de frontieră, în medie, desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

„Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 941.000 persoane, cele aeroportuare - 734.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova- 385.000 persoane. Cel mai tranzitat punct de frontieră a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 473.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 361.000 persoane şi P.T.F. Borş unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 231.000 persoane. Totodată, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa, iar la graniţa cu Bulgaria a fost PTF Giurgiu”, arată Poliţia de Frontieră Română, în comunicatul citat.

Poliţiştii de frontieră sunt în continuare în alertă, deoarece deşi vacanţa de iarnă se încheie, în curând încep sărbătorile de iarnă pe rit vechi, astfel că vor fi dispuse din nou măsuri pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, prin suplimentarea numărului de poliţişti de frontiera şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici