Peste 200 de persoane trimise în judecată de DNA, între care deputatul Pop, condamnate în martie

Un deputat, directorul şi mai mulţi şefi ai INHGA, un preşedinte de cameră de comerţ, un preşedinte de cameră judeţeană de asigurări de sănătate, un şef de direcţie judeţeană de finanţe şi un director de oficiu judeţean de cadastru sunt între cei condamnaţi definitiv în martie în dosarele DNA.

74 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de persoane trimise în judecată de DNA, între care deputatul Pop, condamnate în martie

Peste 200 de persoane trimise în judecată de DNA, între care deputatul Pop, condamnate în martie (Imagine: Shutterstock)

Într-un comunicat de luni, procurorii anticorupţie informează că în martie 2012 au rămas definitive 23 de hotărâri judecătoreşti pronunţate în dosare instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Prin aceste hotărâri judecătoreşti definitive, un număr de 203 inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între patru luni cu suspendare şi şase ani de închisoare.

Printre cei condamnaţi se numără un deputat, mai multe persoane din conducerea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), doi directori de bănci comerciale, doi avocaţi, un preşedinte de cameră de comerţ, un preşedinte de cameră judeţeană de asigurări de sănătate, şeful unei direcţii judeţene de finanţe publice, un director al unui oficiu judeţean de cadastru, un primar al unei comune, un ofiţer de poliţie, doi inspectori de muncă, un evaluator şi 13 administratori de firme, precizează DNA.

Deputatul despre care DNA vorbeşte în comunicat este liberalul Virgil Pop, condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici