Video Peste 24.000 pachete de ţigări şi 110 kilograme de cafea, confiscate în urma unor percheziţii

Peste 24.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 122.000 de lei, şi 110 kilograme de cafea au fost confiscate în urma unor percheziţii făcute de poliţişti la Oradea şi Sânmartin, iar opt persoane sunt urmărite penal în acest caz, pentru evaziune fiscală.

38 afișări

Acţiunea poliţiştilor, prima de acest gen din ultimii doi ani, s-a derulat începând de joia trecută.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, comisar-şef Adrian Bucur, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că au fost făcute percheziţii simultane în Oradea şi Sânmartin, în zece locuinţe, garaje şi autoturisme aparţinând unor persoane despre care existau informaţii că aduc ţigări în cantităţi importante pentru a le comercializa în pieţe.

Potrivit sursei citate, în timpul percheziţiilor poliţiştii au descoperit şi ridicat 24.413 pachete cu ţigări netimbrate sau cu timbru străin, în valoare de 122.065 de lei. Totodată, au fost descoperite 110 kilograme de cafea de diferite sortimente, pentru care proprietarii nu aveau documente legale de provenienţă, întreaga cantitate fiind confiscată.

Din cercetările făcute până în prezent s-a stabilit că ţigările provin atât de la magazinele duty free din judeţele Timiş, Satu Mare şi Maramureş, cât şi din Ucraina şi erau destinate pieţelor agroalimentare din Oradea.

În urma acţiunii Poliţiei, opt persoane au fost puse sub urmărire penală, fiind cercetate în libertate pentru evaziune fiscală. Cei opt sunt comercianţi cu puncte de lucru în pieţele din oraş.

"Camerele de supraveghere din pieţe ne-au fost de mare ajutor la identificarea şi supravegherea suspecţilor în timpul anchetei. Poliţiştii au instituit măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, ridicând mai multe sume de bani de la domiciliile celor opt suspecţi, suma totală fiind de 62.705 de lei", a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, comisar-şef Ioan Brândaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici