Peste 24 tone de deşeuri de ulei alimentar transportate ilegal din Bulgaria au fost oprite la Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier alături de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu nu au permis intrarea pe teritoriul României a unui camion care transporta 24 tone de deşeuri de ulei alimentar.

204 afișări
Imaginea articolului Peste 24 tone de deşeuri de ulei alimentar transportate ilegal din Bulgaria au fost oprite la Giurgiu

Miercuri, în jurul orei 17.35, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 52 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ulei alimentar uzat.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu. În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau deşeuri de ulei alimentar, în greutate de 24.540 kilograme, încărcate din Bulgaria şi care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul Austriei”, potrivit unui comunicat de presă.

Având în vedere existenţa unei neconcordanţe între marfa transportată şi documentele prezentate de către şofer, s-a respins accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici