Peste 3.800 de kilograme de peşte, retrase de la comercializare de inspectorii ANSVSA

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă că 3.840 de kilograme de peşte au fost retrase de la comercializare după ce s-a descoperit că produsele erau infestate cu paraziţi.

2121 afișări
Imaginea articolului Peste 3.800 de kilograme de peşte, retrase de la comercializare de inspectorii ANSVSA

Peste 3.800 de kilograme de peşte, retrase de la comercializare de inspectorii ANSVSA (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, inspectorii ANSVSA au primit la data de 03 mai "o notificare din partea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ilfov prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje privind infestarea cu paraziţi a produsului “trunchi de merluciu congelat” cu origine Spania".

"Transportul cu acest tip de produs era alcătuit din 6 loturi, în cantitate totală de 23.060 de kg. În urma efectuării examenului parazitologic, la probele prelevate din patru loturi au fost depistate larvele nematodului Anisakis în viscere, iar în probele din alte două loturi a fost decelată prezenţa larvelor parazitului atât în viscere, cât şi în musculatura dorsală şi cea abdominală", se precizează într-un comunicat de presă al ANSVSA

Ca urmare, operatorul a început retragerea produselor de la comercializare, până în prezent fiind retrase 3.840 de kilograme de peşte de la comercializare (1.578 de kg din loturile de produs cu localizare a parazitului la nivel muscular şi 2.262 de kg din loturile de produs cu localizare viscerală).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici