Peste 4.000 de copii, părinţi şi profesori au vizitat Palatul Victoria

Peste 4.000 de persoane - copii, părinţi, bunici, profesori - au vizitat, sâmbătă, sediul Guvernului, cu prilejul evenimentului "Sărbătoarea copilului la Palatul Victoria", organizat de Cancelaria premierului, împreună cu Ministerul Educaţiei.

46 afișări
Imaginea articolului Peste 4.000 de copii, părinţi şi profesori au vizitat Palatul Victoria

Peste 2.000 de copii, părinţi şi profesori au vizitat Palatul Victoria (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul Tăriceanu, prezent alături de fiul său Mihai, a prezentat vizitatorilor biroul său de lucru şi a admirat desenele pe asfalt ale acestora şi lucrările de artă plastică premiate în cadrul Galei Liceelor de Artă 2008, expuse la Palatul Victoria, arătându-se interesat să cumpere una dintre picturi şi o sculptură.

"Călin (fiul său mai mare, pilot de karting - n.r.) nu a venit pentru că este la antrenament pentru cursa de mâine", a spus Tăriceanu.

Întrebat cât timp vor sta pe asfalt desenele făcute de copii cu crete colorate, premierul a arătat că acestea nu vor fi şterse, ci vor rămâne până la prima ploaie.

Despre propriul birou, studiat de vizitatori, premierul a spus că nu îi place modul în care arată, dar a explicat că tipul amenajării, cu pereţi dotaţi integral cu lambriuri, nu permite amplasarea unor tablouri.

"Este foarte greu de decorat, pentru că pereţii sunt original lambrisaţi şi am vrut să-i las aşa. Foarte greu poţi găsi tablouri care să se poată pune pe fondul ăsta de lemn", a spus Tăriceanu.

El a arătat că este deranjat şi de faptul că biroul său este întunecos, fiind nevoit să lucreze aproape tot timpul la o lumină artificială, ceea ce îi produce un inconfort ocular.

"Întodeauna dimineaţa am un tonus bun, dar pe parcursul zilei începi să oboseşti. Sunt momente în care chiar resimt oboseala. Biroul nu prea are lumină naturală, decât puţină, şi după-amiază, pe la orele 5 -6, încep să mă usture ochii din cauza neonului. Mi-ar fi plăcut un birou mai luminos, cum am văzut la centrul de design Renault, cu foarte multă lumină naturală", a mărturisit Tăriceanu.

Premierul a arătat că, în general, nu îi place să stea la biroul mare, ci la o masă de lucru împrejurul căreia se pot aşeza colaboratorii săi.

Ziua Copilului este marcată mai devreme cu o zi, la 31 mai, printr-o serie de manifestări organizate de Guvern, care au început în cursul dimineţii cu vizitarea Palatului Victoria.

Copiii pot vizita Palatul Victoria între orele 10.00-15.00 şi asista la un spectacol organizat special cu acest prilej de către colegii lor din cadrul cluburilor copiilor şi al Palatului Naţional al Copiilor.

Împreună cu părinţi sau bunici, ei pot vizita câteva dintre sălile Palatului Victoria, respectiv Sala Muntenia, în care sunt organizate şedinţele săptămânale ale Cabinetului, Sala Transilvania, în care va fi organizată expoziţia de pictură a elevilor din liceele de artă, Sala Moldova, în care se desfăşoară întâlnirile oficiale ale primul-ministru, Cabinetul primului-ministru, precum şi Centrul de presă – sala de briefing şi sala în care lucrează jurnaliştii acreditaţi la Palatul Victoria.

Accesul în curtea Palatului Victoria se va face pe cele două alei centrale şi pe poarta B (dinspre strada Paris), accesul în clădire pe intrarea centrală a Palatului, iar ieşirea pe poarta D (dinspre strada Iancu de Hunedoara).

La intrarea în Palatul Victoria, copiii sunt întâmpinaţi cu baloane, coifuri, pliante cu informaţii despre clădirea Guvernului.

Acţiunile dedicate Zilei copilului vor continua la Teatrul "Ion Creangă", unde peste 300 de copii din centre de plasament şi de zi, şcoli speciale şi copii aflaţi în plasament maternal au fost invitaţi să vizioneze spectacolul "De-aş fi Scufiţa Roşie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici