Peste 400 de câini şi pisici salvaţi dintr-o reţea de trafic de animale. Animalele erau ţinute în condiţii precare şi înmulţite pentru profit

Peste 400 de animale, în principal câini şi pisici, au fost salvate dintr-o reţea de trafic de animale din Spania. Animalele erau aduse din Europa de Est.

8527 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de câini şi pisici salvaţi dintr-o reţea de trafic de animale. Animalele erau ţinute în condiţii precare şi înmulţite pentru profit

Gruparea este suspectată că importa ilegal animale în Spania din Europa de Est, via Andorra, înainte de a le vinde pentru a face profit. De asemenea, au fost acuzaţi că au falsificat documente pentru a spune că animalele sunt sănătoase pentru vânzare, deşi nu erau, relatează BBC.

Treisprezece persoane au fost arestate sub acuzaţii, printre care se numără maltratarea animalelor, fraudă şi spălare de bani. Animalele, care erau adesea ţinute în condiţii precare, au primit de atunci îngrijiri de la veterinari.

Autorităţile au declarat miercuri că unele dintre animalele recuperate, care erau adesea rase cu o valoare de piaţă ridicată, au fost cumpărate ilegal online. Altele au fost crescute în centre pe care le administrau suspecţii, unde femelele erau folosite pentru a produce cât mai mulţi pui, fără să existe un interes pentru sănătatea lor.

Multe dintre animale au fost apoi transportate pe şosea, deseori în condiţii înguste şi insalubre, în călătorii lungi.

Acest lucru a dus la apariţia unor boli infecţioase şi contagioase, care s-au răspândit apoi la alte animale alături de care erau vândute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici