Peste 5.000 de candidaţi pe 2.985 de locuri, la examenul de rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii (MS) va organiza examenul de rezidenţiat, în 15 noiembrie, peste 5.000 de candidaţi urmând să-şi dispute cele aproape 3.000 de locuri scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).

20 afișări
Imaginea articolului Peste 5.000 de candidaţi pe 2.985 de locuri, la examenul de rezidenţiat

Peste 5.000 de candidaţi pe 2.985 de locuri, la examenul de rezidenţiat (Imagine: Elvira Gheorghiţă/Mediafax Foto)

Astfel, pentru ocuparea celor 2.985 de locuri scoase la concurs (pe locuri şi pe posturi) candidează 5.063 de candidaţi, dintre care 4.454 la Medicină, 500 la Medicină dentară şi 109 la Farmacie, informează, vineri, Rectoratul Universităţii de Medicină şi Farmacie.

Din comisiile de elaborare a testelor vor face parte cadre didactice din toate universităţile de specialitate din ţară, iar preşedintele comisiei va fi rectorul UMF "Carol Davila" din Bucureşti, Florian Popa.

Din comisia de examinare vor mai face parte rectorii celorlalte universităţi din ţară, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei şi ai Ministerului Sănătăţii, precum şi Ionel Sinescu reprezentând Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar.

Concursul va dura patru ore, candidaţii urmând să răspundă la 200 de întrebări tip grilă. Punctajul minim de promovare va fi de 50% din punctajul maxim al celor 200 de întrebări.

În 12 noiembrie, candidaţii vor fin informaţi cu privire la ora şi locaţia pentru examen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici