Peste 50 de vitezomani, prinşi de poliţişti în ultima săptămână. Cea mai mare viteză-211 km/h, pe A1

Un număr de 51 de şoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistaţi de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române, în ultima săptămână, iar cea mai mare viteză înregistrată a fost de 211 km/h, pe autostrada A1, conform IGPR.

86 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de vitezomani, prinşi de poliţişti în ultima săptămână. Cea mai mare viteză-211 km/h, pe A1

Peste 50 de vitezomani, prinşi de poliţişti în ultima săptămână. Cea mai mare viteză-211 km/h, pe A1

„În perioada 9 – 15 octombrie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române care acţionau pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier pe autostrăzi au depistat 51 de şoferi care circulau cu viteze excesive. Astfel, pe autostrada A1, 26 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 181 şi 211 km/h, iar într-un alt caz, pe un segment cu limitare de viteză la 100 km/h, un şofer a fost depistat circulând cu viteza de 166 km/h”, conform Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, pe autostrada A2, aparatul radar a înregistrat patru şoferi care circulau cu viteze cuprinse între 183 şi 196 km/h.

Tot în această perioadă, pe autostrada A3, poliţiştii au depistat 20 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 şi 203 km/h.

„Viteza maximă a fost înregistrată la data de 14 octombrie, la kilometrul 554 al Autostrăzii A1 Deva – Nădlac, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Italia, care circula cu 211 km/h”, conform sursei citate.

Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

De asemenea, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici