Video Peste 6 kilograme de aur, confiscate la vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, ascunse într-un autocar, 6,37 kg bijuterii din metal galben şi alb, presupuse a fi din aur, pe care o bucureşteancă intenţiona să le transporte ilegal în Turcia.

324 afișări

Miercuri, în jurul orei 17.00, acţionând în baza unei informaţii obţinute de ofiţeri din cadrul IGPF, poliţiştii de frontieră de la IJPFGiurgiu şi echipa mobilă a DJAOV Giurgiu au organizat şi desfăşurat în PTF Giurgiu, pe sensul de ieşire din ţară, o acţiune comună pe linia prevenirii şi combaterii traficului cu metale preţioase.

În cadrul acestei acţiuni s-a efectuat un control amănunţit asupra pasagerilor unui autocar ce aparţinea unei firme de transport, care desfăşura curse pe ruta Bucureşti - Istanbul. Astfel, sub scaunul cetăţenei Gabriela P., în vârstă de 30 ani, din Bucureşti au fost descoperite ascunse şi nedeclarate mai multe pachete din plastic, amblate în bandă adezivă de culoare maro, ce conţineau cantitatea de 6,37 kg de bijuterii din metal galben şi alb, presupuse a fi din aur, în valoare de aproximativ 477.800 lei.

În cadrul cercetărilor, persoana în cauză a declarat că bijuteriile îi aparţin şi intenţiona să le comercializeze în magazinele din Turcia, pentru valorificarea lor urmând să încaseze un comision.

Întrucât cea în cauză nu deţinea autorizaţie legală pentru a desfăşura operaţiuni cu metale preţioase, întreaga cantitate de bijuterii descoperită a fost reţinută de lucrătorii vamali în vederea expertizării de către specialişti din cadrul Trezoreriei Bucureşti, la finalizarea cercetărilor urmând a fi întreprinse măsurile legale ce se impun.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici