Peste 600 de persoane care au asigurat paza unor obiective au lucrat "la negru" în 2012

Peste 600 de persoane care au asigurat paza unor obiective au lucrat "la negru" în 2012, în urma controalelor făcute de poliţişti fiind deschise 95 de dosare penale şi date aproximativ 3.100 de amenzi în valoare de trei milioane de lei.

238 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de persoane care au asigurat paza unor obiective au lucrat "la negru" în 2012

Peste 600 de persoane care au asigurat paza unor obiective au lucrat "la negru" în 2012 (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

Aproape 2.800 de poliţişti de la ordine publică, împreună cu specialişti ai Gărzii Financiare şi Inspecţiei Muncii, au controlat, în perioada februarie - noiembrie 2012, peste 11.200 de obiective asigurate cu pază de către firme sau în regim propriu, fiind verificată legalitatea funcţionării acestora.

"Verificările efectuate au reliefat faptul că în domeniul pazei se practică, în unele situaţii, munca fără forme legale, rezultând şi alte deficienţe referitoare la nerespectarea legislaţiei privind declararea sediilor sau a punctelor de lucru", arată Poliţia Română, sâmbătă, într-un comunicat de presă.

De asemenea, echipele de control au constatat încălcarea prevederilor regulamentelor de organizare şi funcţionare cu privire la uniforme, a procedurilor de avizare a conducătorilor societăţilor respective, dotarea cu uniforme neaprobate sau efectuarea serviciilor de pază fără plan de pază avizat de poliţie.

În urma verificărilor făcute în cele zece luni au fost depistate în serviciu 601 persoane care nu aveau forme legale de angajare.

"Au fost întocmite 95 de dosare penale pentru fapte incriminate de legislaţia privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, dintre care 72 infracţiuni la art. 58 din Legea nr.333/2003 (majoritatea reprezentând executarea de activităţi specifice fără licenţă de funcţionare), 22 potrivit art. 264 din Legea nr. 53/2003 rep. privind Codul muncii şi una potrivit art. 6 din Legea nr. 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale", a precizat Poliţia Română.

De asemenea, echipele de control au dat 3.156 de amenzi în valoare de aproximativ trei milioane de lei. Dintre acestea 2.659 au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul sistemelor de securitate, 492 au vizat legislaţia din domeniul muncii şi cinci au fost date conform legislaţiei din domeniul fiscal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici