Peste 7.000 de copii din ţară vor cânta pentru Ora Pământului

Peste 7.000 de copii şi tineri din corurile şi ansamblurile programului naţional Cantus Mundi vor marca sâmbătă Ora Pământului prin concerte şi evenimente muzicale.

228 afișări
Imaginea articolului Peste 7.000 de copii din ţară vor cânta pentru Ora Pământului

Acţiunile vor avea loc sâmbătă, 26 martie, în intervalul orar 20.00 – 21.30. Programul Naţional Cantus Mundi va desfăşura simultan activităţi în 54 de localităţi din 30 de judeţe şi Bucureşti: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Astfel, la ora 20.30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinţii şi prietenii lor vor cânta în spaţii publice, parcuri, pieţe sau în faţa şcolilor din toată ţara, pentru sănătatea pământului şi a mediului, precum şi împotiva extra-consumului care secătuieşte planeta.

„La Cantus Mundi desfăşurăm foarte multe proiecte prin care ne dorim ca, dincolo de ceea ce comunitatea noastră de 60.000 de copii şi tineri învaţă prin muzică şi cânt coral, să adăugăm mereu elemente de responsabilitate faţă de societate şi natură. De 6 ani realizăm proiecte dedicate respectului şi atenţiei faţă de mediul înconjurător şi vom continua în această direcţie, pentru că grija faţă de mediu este o completare esenţială a grijii pentru educaţie şi cultură. De Ora Pământului, Cantus Mundi mobilizează copiii României să cânte pentru sănătatea planetei şi pentru un viitor sustenabil”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

În Bucureşti, începând cu ora 20.00, grădina urbană de pe terasa Promenada Mall se va transforma într-o scenă electrizantă, în cadrul concertului susţinut de Ansamblul de percuţie Young Beats, coordonat de muzicianul Zoli Toth. Alături de ei vor evolua peste 250 de copii şi dirijori din corurile Cantus Mundi, care vor transmite prin cântec un mesaj de solidaritate şi armonie cu sănătatea Pământului.

Tot în Bucureşti, la Mega Mall, în zona de food court, cu începere de la ora 20.30, 70 de copii din două coruri şi ansambluri Cantus Mundi vor susţine recitaluri corale şi mini-concerte dedicate naturii, din repertoriul Ora Pământului cu Cantus Mundi 2022, pregătit special pentru eveniment.

Programul Naţional Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, iniţiat de dirijorul Ion Marin şi derulat cu sprijinul membrilor Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 10 ani de activitate, Programul Naţional Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.700 de coruri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici