Peste 80.000 de persoane au vizitat Cluj Arena în ziua inaugurării

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunţat că peste 80.000 de persoane au vizitat stadionul Cluj Arena în cursul zilei de sâmbătă, când a avut loc Ziua Porţilor Deschise, între orele 14.00 şi până după miezul nopţii.

849 afișări
Imaginea articolului Peste 80.000 de persoane au vizitat Cluj Arena în ziua inaugurării

Peste 80.000 de persoane au vizitat Cluj Arena în ziua inaugurării (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj transmis, duminică, în cadrul Zilei Porţilor Deschise au avut loc mai multe evenimente, de la meciuri de fotbal feminin, la demonstraţii de majorete şi un foc de artificii.

"În cadrul Zilei Porţilor Deschise, de la ora 14.00 până după miezul nopţii, peste 80.000 de oameni au vizitat noua arenă sportivă a judeţului. Organizatorii au distribuit pliante de prezentare a Cluj Arena şi peste 35.000 de vizitatori au completat biletele pentru tombolele special organizate de-a lungul zilei. Au fost organizate mai multe momente în care peste 700 de sportivi clujeni şi antrenorii acestora au fost premiaţi de către autorităţile judeţene pentru performanţele obţinute de-a lungul anului 2011. Pe noul gazon al arenei s-au desfăşurat un meci demonstrativ de fotbal feminin, meciuri şi antrenamente ale grupelor de copii de la cluburile clujene, demonstraţii de majorete. De la ora 22.00 a avut loc un foc de artificii", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii CJ Cluj au precizat că pe tot parcursul zilei vizitatorii au putut afla date despre noua arenă din spoturile prezentate la sistemul electronic de afişaj al stadionului, care au prezentat şi momente filmate cu părerile vizitatorilor.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, consideră că Ziua Porţilor Deschise la Cluj Arena a fost una a "tuturor clujenilor".

"O demonstrează şi numărul mare de vizitatori ai arenei, fapt care ne arată, dacă mai era nevoie, că acest stadion a fost îndelung aşteptat de membrii comunităţii noastre. Sunt foarte fericit că am ajuns la acest moment, prin care Clujul marchează împlinirea unei noi etape. Vă asigur că lucrurile nu se vor opri aici, iar noi vom continua să promovăm proiecte care vin în întâmpinarea nevoilor concetăţenilor noştri", a arătat Tişe în comunicat.

Cluj Arena va găzdui în 8 şi 9 octombrie concertele susţinute de către trupele Scorpions şi Smokie. Alături de Scorpions, în prima zi vor mai concerta Voltaj, Semnal M, Sensor şi Grigore Leşe, în timp ce în a doua zi legendara trupă rock britanică va fi prefaţată de recitalurile susţinute de Smiley, Pasărea Colibri, Loredana cu Agurida şi Horea Brenciu&HB Orchestra.

În data de 11 octombrie 2011, Cluj Arena va găzdui prima partidă de fotbal, prin meciul amical susţinut de "U" Cluj în compania echipei antrenate de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar.

Premierul Emil Boc a inaugurat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, stadionul Cluj Arena şi a tăiat panglica împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, în prezenţa ministrului Dezoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi a altor oficialităţi locale, la inaugurare fiind prezenţi peste două sute de invitaţi.

De la ora 14.00 a fost programată "Ziua Porţilor Deschide" pentru public.

Lucrările la stadionul Cluj Arena au început în luna august a anului 2009 şi au fost executate de un consorţiu de opt firme care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj.

Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri şi face parte din categoria "Elite", respectând standardele FIFA şi UEFA.

Noua arenă are şi o pistă de atletism care poate găzdui competiţii internaţionale atletice.

Costurile Cluj Arena s-au ridicat la 35 de milioane de euro, fără TVA, fondurile provenind atât de la Consiliul Judeţean Cluj, cât şi de la Guvernul României, acesta din urmă alocând 14 milioane de euro pentru construcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici