Peste jumătate de tonă de tutun pentru narghilea, confiscată pe Aeroportul Otopeni

Peste 500 de kilograme de tutun pentru narghilea, expediat pe ruta Turcia-Irak-România pentru o societate din Capitală, care figura în acte ca fiind odorizant auto, au fost confiscate pe Aeroportul Otopeni.

276 afișări
Imaginea articolului Peste jumătate de tonă de tutun pentru narghilea, confiscată pe Aeroportul Otopeni

Peste jumătate de tonă de tutun pentru narghilea, confiscată pe Aeroportul Otopeni

Poliţiştii de frontieră aflaţi pe Aeroportul Henri Coandă fac cercetări cu privire la un transport de tutun de narghilea care figura în acte ca fiind odorizante auto.

O echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători a descoperit, în urma unui control efectuat în baza analizei de risc, un transport de tutun pentru narghilea expediat pe ruta Turcia-Irak-România, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti. În urma cântăririi transportului format din 84 de colete, a rezultat cantitatea totală de 504 kg tutun pentru narghilea, care figura în declaraţia vamală depusă de un cetăţean român care a venit să ridice bunurile, ca fiind „<odorizante auto>”, potrivit ujnui comunicat de presă transmis sâmbătă de Poliţia de Frontieră.

Prejudiciul estimat prin neplata taxelor vamale, accize şi TVA este de aproximativ 362.090.

În acest caz se fac cercetări sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici