Peste jumătate dintre româncele cu vârste între 18 şi 34 de ani locuiesc cu un partener

Peste 55 la sută dintre româncele cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani locuiesc cu un partener de viaţă, în vreme ce procentul la bărbaţii din aceeaşi categorie de vârstă este de 42 la sută, scorul României fiind depăşit doar de Finlanda şi Suedia, potrivit unui studiu Eurostat.

35 afișări
Imaginea articolului Peste jumătate dintre româncele cu vârste între 18 şi 34 de ani locuiesc cu un partener

Peste jumătate dintre româncele cu vârste între 18 şi 34 de ani locuiesc cu un partener (Imagine: Mediafax Foto)

În toate statele membre UE, mai ales femeile cu vârste între 18 şi 34 de ani locuiesc cu partenerul, pentru că acestea sunt mai predispuse la a locui sau a se căsători cu cineva de la o vârstă mai fragedă, potrivit rezultatelor unui studiu Eurostat prezentate într-un comunicat de presă de vineri.

România se situează, conform datelor din 2008, pe locul trei în UE în ceea ce priveşte traiul consensual la categoria de vârstă 18-34 de ani, pe locul întâi plasându-se Finlanda (63 la sută dintre femei şi 51 la sută dintre bărbaţi), iar pe locul doi Suedia (61 la sută dintre femei şi 48 la sută dintre bărbaţi).

De asemenea, în Franţa, 55 la sută dintre femeile tinere locuiesc cu un partener de viaţă, precum şi 45 la sută dintre bărbaţii cu vârste între 18 şi 34 de ani.

Cele mai mici procente au fost înregistrate în Irlanda (34 la sută dintre femei), Malta (37 la sută dintre femei), Grecia (21 la sută dintre bărbaţi) şi Italia (25 la sută dintre bărbaţi).

La nivel european, 48 la sută dintre femeile cu vârste între 18 şi 34 de ani şi 36 la sută dintre bărbaţii din acelaşi segment de vârstă locuiesc cu un partener de viaţă.

Totodată, potrivit informaţiilor din 2008, prezentate în comunicatul Eurostat, 20 la sută dintre femei şi 32 la sută dintre bărbaţii din UE locuiau cu cel puţin unul din părinţi. Dintre aceştia, 13 la sută încă studiau.

Cele mai mari procente în această privinţă s-au înregistrat la categoria de vârstă 18-24 de ani, cu 71 la sută din femei şi 82 la sută din bărbaţi locuind acasă cu părinţii. În cadrul acestui grup, 55 la sută dintre tineri încă studiau.

Cele mai mici procente referitoare la traiul cu părinţii, la categoria 18-24 de ani, s-au înregistrat în ţările nordice: Danemarca (27 la sută dintre femei şi 40 la sută dintre bărbaţi), Finlanda (32 la sută din femei şi 53 la sută din bărbaţi) şi Suedia (37 la sută din femei şi 47 la sută din bărbaţi).

Dintre femeile cu vârste între 25 şi 34 de ani, 42 la sută dintre slovace încă locuiesc cu părinţii, urmate de slovence (38 la sută) şi de femeile din Grecia (36 la sută). În ceea ce priveşte Danemarca, Finlanda şi Suedia, procentele sunt de unu, respectiv doi la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici