Peste o mie de profesori bucureşteni vor picheta sediul ISMB

Profesorii bucureşteni vor acţiona în instanţă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), pentru nerespectarea clauzelor cuprinse în contractul colectiv de muncă şi cel puţin 1.000 de cadre didactice vor picheta, în 24 martie, sediul ISMB .

376 afișări
Imaginea articolului Peste o mie de profesori bucureşteni vor picheta sediul ISMB

Peste o mie de profesori bucureşteni vor picheta sediul ISMB (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Cadrele didactice vor depune plângeri penale împotriva inspectorului şcolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a şefului Serviciului Audit din cadrul ISMB, Sorin Movileanu, precum şi a contabilului şef al inspectoratului, Aura Vasile, pentru abuz în serviciu, se arată într-un comunicat de marţi al sindicaliştilor din Bucureşti afiliaţi la federaţiile "Spiru Haret", FSLI şi FEN.

De asemenea, reprezentanţii federaţiilor sindicale vor emite o circulară comună în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, în care vor explica poziţia avută de sindicalişti în cadrul şedinţelor Comisiei paritare de la nivelul ISMB, care au avut loc în perioada 17 februarie - 15 martie.

Reprezentanţii organizaţiilor sindicale din Bucureşti precizează că s-au întâlnit, marţi, pentru a lua o hotărâre comună faţă "de atitudinea manifestată de ISMB în ultima perioadă, concretizată în refuzul constant de a discuta în Cadrul comisiei paritare constituite la acest nivel a tuturor problemelor legate de aplicarea în unităţile de învăţământ a prevederilor legale în materia salarizarii, cuprinse în Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 1/2010".

Sindicaliştii spun că au decis să recurgă la proteste în urma constatării lipsei de interes a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti faţă de problemele existente în reţeaua de învăţământ bucureştean, generate de lipsa unor precizări scrise din partea ISMB şi a dialogului social la acest nivel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici