Peste o tonă de pâine confiscată la Cluj pentru nereguli

Inspectoratul Teritorial pentru Protecţia Consumatorului (ITPC) Cluj a oprit de la comercializate peste o tonă de pâine, pricipalele probleme fiind legate de depozitatea acesteia şi de cantitatea declarată, nereală.

1 afișare
Imaginea articolului Peste o tonă de pâine confiscată la Cluj pentru nereguli

Peste o tonă de pâine confiscată la Cluj pentru nereguli

Inspectoratul Teritorial pentru Protecţia Consumatorului (ITPC) Cluj a aplicat, în urma unor controale, zece amenzi unor comercianţi, în valoare de 24.000 de lei şi a dispus oprirea temporară sau definitivă de la vânzare a unei cantităţi de 1.345 de kilograme de pâine.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii marţi de conducerea inspectoratului se arată că au fost controlaţi 22 de operatori economici, din care 11 erau din mediul rural.

Principalele neconformităţi constatate au vizat calitatea produselor, modul de respectare a prevederilor referitoare la informarea consumatorilor, precum şi modul de depozitare a pâinii.

Potrivit documentului citat, inspectorii pentru protecţia consumatorului au identificat neîncadrări în cantitatea netă declarată a produselor nepreambalate, comercializarea de produse cu data durabilităţii minimale de consum depăşită sau faptul că nu s-a menţionat cantitatea unui ingredient în procente la pâine neagră, pâine graham, pâine cu secară.

„S-a mai constatat nemenţionarea în lista ingredientelor a tipului de făină utilizat corespunzător sortimentului de pâine fabricat sau înscrierea în lista ingredientelor utilizate a aditivilor, fără menţionarea numelui specific sau a codificării CE”, subliniază conducerea ITPC Cluj.

Inspectorii au mai descoperit pâine şi produse de panificaţie depozitate şi comercializate la temperatura de + 30 de grade Celsius şi sub acţiunea directă a razelor solare, produsele neprezentând modificări organoleptice.

Pe lângă cele zece amenzi, au fost aplicate şi 11 avertismente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici