Peste opt milioane de consumatori, jefuiţi de "băieţii deştepţi", cu sprijinul ANRE

Două federaţii sindicale din domeniul energiei acuză Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei că nu a liberalizat piaţa internă de energie electrică, astfel că până în 1 august peste opt milioane de consumatori au fost "jefuiţi sistematic de către băieţii deştepţi, cu sprijinul ANRE".

1 afișare
Imaginea articolului Peste opt milioane de consumatori, jefuiţi de "băieţii deştepţi", cu sprijinul ANRE

Peste opt milioane de consumatori, jefuiţi de "băieţii deştepţi", cu sprijinul ANRE

Cele două federaţii sindicale acuză ANRE că, prin emiterea unor reglementări, a luat dreptul consumatorilor casnici de a avea acces la energie electrică ieftină produsă de Hidroelectrica. Astfel, potrivit acestora, deşi ponderea energiei electrice produse de Hidroelectrica la consumatorul casnic trebuia să fie de 20 la sută, în realitate a fost de 0,02 la sută.

Totodată, cele două federaţii sindicale acuză ANRE că a intrat în "cârdăşie" cu cei care au încheiat "ilegal" contracte de achiziţii de energie electrică cu producătorii.

Federaţiile sindicale solicită ANRE şi instituţiilor publice implicate să intervină pentru crearea unei pieţe interne libere de energie electrică.

Sintagma "băieţii deştepţi" a fost lansată de preşedintele Traian Băsescu, atunci când a criticat firmele care iau energie electrică de la Hidroelectrica la preţuri mici şi o revând la preţuri crescute unor companii de stat şi private, cărora li se refuză furnizarea directă de energie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici