Petrecerile din Downing Street au făcut o victimă: prima femeie-comandant din istoria Scotland Yard a demisionat

785 afișări
Imaginea articolului Petrecerile din Downing Street au făcut o victimă: prima femeie-comandant din istoria Scotland Yard a demisionat

Cressida Dick, prima femeie comandantă din istoria Scotland Yard, de la departamentul de poliţie din Londra, cu expertiză naţională în unele dosare importante de investigaţie, şi-a anunţat demisia, joi seară. Este un gest surpriză şi vine în urma controversei unei serii de scandaluri care au implicat scandalul petrecerile premierului Boris Johnson. Miercuri, primarul Londrei, Sadiq Khan, îi trimisese un fel de ultimatum.

Scandalul party-ului la care a participat premierul Johnson în mijlocul pandemiei cântăreşte îl luarea deciziei. Asta mai cu seamă după ce Scotland Yard i-a cerut de fapt lui Sue Gray, oficialul guvernamental care investighează scandalul, să-şi atenueze raportul, ştergând numele şi circumstanţele investigate de poliţie până când acestea sunt finalizate. O muşamalizare, s-a considerat.

Nici alte cifre n-o ajutau pe Cressida Dick. Doar 5% din spargeri au fost rezolvate anul trecut de poliţişti cu arestarea vinovaţilor, iar în multe cazuri nici măcar nu au fost anchetaţi. În unele zone din Anglia şi Ţara Galilor, doar unul din 30 de infractori a ajuns în instanţă, iar încrederea în poliţia britanică este acum la cel mai scăzut nivel din ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici