Pfizer: Un vaccin anual anti-COVID este de preferat în locul dozelor booster frecvente

  • Directorul Pfizer speră că dozele frecvente de booster vor fi înlocuite de un vaccin pe care trebuie să îl faci doar o dată pe an.
  • Acest vaccin anual ar trebui să acopere toate variantele de COVID-19, inclusiv noua tulpină Omicron.
985 afișări
Imaginea articolului Pfizer: Un vaccin anual anti-COVID este de preferat în locul dozelor booster frecvente

Un vaccin anual anti-COVID-19 ar fi de preferat în locul dozelor booster frecvente, în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a declarat sâmbătă directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, informează Reuters.

Vaccinul COVID-19 de la Pfizer/BioNtech şi-a demonstrat eficacitatea împotriva formelor severe de boală şi a decesului cauzate de varianta Omicron, care prezintă numeroase mutaţii, dar s-a dovedit mai puţin eficient în prevenirea transmiterii.

Odată cu creşterea numărului de cazuri, unele state au extins campaniile pentru administrarea dozelor booster ale vaccinurilor anti-COVID-19 sau au scurtat intervalul dintre inoculări în contextul în care guvernele depun eforturi să consolideze protecţia populaţiei împotriva bolii.

Într-un interviu acordat postului israelian N12 News, Bourla a fost întrebat dacă consideră că administrarea vaccinurile de rapel  în mod regulat la fiecare patru-cinci luni este varianta corectă.

"Acesta nu va fi un scenariu bun. Ceea ce sper este că vom avea un vaccin pe care va trebui să îl faci o dată pe an", a spus Bourla.

"O dată pe an - este mai uşor să convingi oamenii să o facă. Este mai uşor pentru oameni să îşi amintească, a mai spus el.

"Deci, din perspectiva sănătăţii publice, este o situaţie ideală. Căutăm să vedem dacă putem crea un vaccin care să acopere Omicron şi să nu uite celelalte variante şi asta ar putea fi o soluţie", a adăugat Bourla.

Bourla a declarat că Pfizer ar putea fi gata să depună cererea de aprobare pentru un vaccin reproiectat pentru a combate Omicron, şi să-l producă în masă, chiar din luna martie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici