Pierduţi pe un atol, au fost salvaţi datorită mesajului desenat pe nisip

S-a întâmplat cu trei marinari americani identificaţi de un avion al Marinei.

382 afișări
Imaginea articolului Pierduţi pe un atol, au fost salvaţi datorită mesajului desenat pe nisip

Trei marinari dispăruţi în Pacific de mai bine de o săptămână au fost găsiţi după ce au plecat la pescuit în atolul Pikelot, în arhipelagul Microneziei.

Operaţiunea de salvare a avut loc datorită Marinei şi Gărzii de Coastă a Statelor Unite.

Cei trei soldaţi au fost găsiţi datorită unei scrieri simple şi evidente: „HELP” (ajutor, în engleză).

Au scris-o folosind frunze de palmier unite între ele pentru a forma litere pe nisipul celei mai vizibile plaje de pe insulă unde se rătăciseră.

Şi pilotul unei aeronave, o navă de patrulare maritimă P-8 Poseidon a Marinei SUA staţionată în sudul Japoniei, a fost cel care a observat acel semnal şi i-a alertat pe ceilalţi salvatori implicaţi în căutare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici