Pilotul elicopterului prăbuşit era din Buzău şi avea o fiică studentă

Petre Cătuneanu, pilotul elicopterului SMURD care s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, era din Buzău, unde soţia sa este profesor-educator la Liceul de Nevăzători din oraş, cei doi având o fiică studentă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

563 afișări
Imaginea articolului Pilotul elicopterului prăbuşit era din Buzău şi avea o fiică studentă

Pilotul elicopterului prăbuşit era din Buzău şi avea o fiică studentă (Imagine: MAI)

Pilotul Petre Cătuneanu avea 47 de ani şi 2.900 de ore de zbor, fiind angajat de zece ani în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Recent, pilotul fusese în concediu acasă, la Buzău. Vecinii acestuia spun că era relaxat şi îşi făcea planuri să zboare şi după ce avea să împlinească 50 de ani.

”Venea acasă cam la două săptămâni. Mai avea puţin până la pensie, dar vroia să rămână să mai lucreze, atât de mult îi plăcea să zboare. Ne-a zis: «vreau să merg în continuare, să rămân cât m-or mai ţine, să lucrez în continuare». Zborul era visul lui, plăcerea cea mai mare. Ne spunea despre misiunile lui de salvare, dar nu în detaliu”, a spus Manea Constantin, unul dintre vecinii pilotului.

O altă vecină povesteşte cum pilotul îi saluta de la manşa elicopterului atunci când trecea pe deasupra caselor lor, situate pe o stradă de la ieşirea din oraşul Buzău.

”Zborul era viaţa lui, era un om deosebit, o bunătate de om. Se lăsa cu aparatul când trecea prin zonă şi ne făcea cu mâna. Ne făcea grădina praf, ne răvăşea toate florile, era plăcerea lui să se lase în jos cu aparatul şi să ne salute. Îl salutam şi noi. Uite acum ce s-a întâmplat”, a povestit femeia.

Laura Cătuneanu, soţia pilotului, este profesor-educator la Liceul de Nevăzători din Buzău. Directorul şcolii, Adriana Leca, spune că se întâlnea cu acesta la diverse evenimente şi îl descrie drept ”un tată şi un soţ model”.

”Este un moment greu pentru toată lumea. Îl cunoşteam. Ne întâlneam la diverse evenimente, era un om cu experienţă. Este o familie model, de oameni sensibili şi rafinaţi. Lucra de mulţi ani în sistemul SMURD, a salvat multe vieţi, dar asta i-a fost soarta. Era un om extrem de pasionat de meseria pe care o practica, aşa cum sunt piloţii, şi avea multă experienţă. Un tată şi un soţ deosebit. A salvat multe vieţi din ce ştim, asta i-a fost meseria şi a făcut-o cu prisosinţă până şi-a pierdut viaţa la datorie. Familia este devastată, şi noi, întregul colectiv al şcolii, suntem şocaţi. Ne vom susţine cât vom putem colega”, a declarat directorul Liceului pentru Nevăzători din Buzău, Adriana Leca.

Petre şi Laura Cătuneanu au o fată, care este studentă. Ea a postat, marţi, pe contul său de Facebook mesajul: ”Ţi-ai dat viaţa pentru ce iubeai mai mult: să zbori şi să salvezi vieţi. Tu eşti eroul meu! Dumnezeu să te ierte!”.

Pilotul Petre Cătuneanu va fi înmormântat joi, la Buzău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici