Pivniceru: Am chibzuit foarte bine alegerea procurorilor Niţu şi Irimie. Opţiunile au fost limitate

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceu, a declarat, joi, după anunţarea propunerilor pentru conducerile Parchetului General şi DNA, că a "chibzit" foarte bine alegerea celor doi candidaţi, precizând că opţiunile au fost extrem de restrânse, din cauza numărului mic de candidaţi.

745 afișări
Imaginea articolului Pivniceru: Am chibzuit foarte bine alegerea procurorilor Niţu şi Irimie. Opţiunile au fost limitate

Pivniceru: Am chibzuit foarte bine alegerea procurorilor Niţu şi Irimie; opţiunile au fost limitate (Imagine: Marius Dumbravean / MediafaxFoto)

Întrebată dacă au existat "candidaţi exotici" şi de ce nu şi-au depus candidaturile mai mulţi procurori, inclusiv dintre cei cunoscuţi, cu experienţă foarte mare, Mona Pivniceru a răspuns: "Nu, la exotism nu am ajuns încă şi sper să nu ajungem".

În ce priveşte numărul mic de candidaţi pentru funcţiile de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ministrul Justiţiei a spus că a avut discuţii cu procurorii din Parchetul General, din DNA şi DIICOT, că i-a îndemnat să candideze pentru aceste funcţii, asigurându-i de transparenţa procedurii.

Întrebată cum a colaborat cu comisia de analiză, Mona Pivniceru a răspuns: "Am colaborat extraordinar cu comisia de analiză, care a lucrat sub emblema confidenţialităţii".

Întrebată despre calitatea de revoluţionar a lui Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al României, Mona Pivniceru a spus că dacă acesta avea un drept de la lege şi putea să-l valorifice şi l-a şi valorificat, "nu putem să-i facem un aspect negativ pentru că o lege ce a permis un drept a fost pusă în aplicare".

"Nu analizez eu gândurile legiuitorului ce a dat aceste drepturi", a precizat Mona Pivniceru.

Întrebată ce se va întâmpla în continuare, ministrul Justiţiei a spus că CSM va examina, sub forma avizului consultativ", iar propunerile vor pleca mai departe la preşedintele României.

De asemenea, întrebată cum l-a propus pe procurorul Ioan Irimie la şefia DNA, în condiţiile în care în 2005 a fost revocat dintr-o funcţie de şef al unei structuri teritoriale a Direcţiei din cauza managementului defectuos, Pivniceru a răspuns: "Domnul Irimie a parcurs toate stadiile unui procuror de DNA şi are o viziune largă, inclusiv a activităţii teritoriale a acestei structuri, lucru pe care celălalt candidat care figura pe listă, Claudiu Dumitrescu, nu-l avea".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici