Plăcuţele cu nume de străzi din Miercurea Ciuc vor fi schimbate. Limba română deasupra celei maghiare, după decizia Curţii de Apel Bucureşti

  • Primarul din Miercurea Ciuc este obligat de instanţă să schimbe toate plăcuţele cu denumiri de străzi care sunt insripţionate întâi cu numele în limba maghiară şi apoi în româneşte.
  • Curtea de Apel Bucureşti a respins luni recursul primarului din Miercurea Ciuc, Robert Raduly (UDMR), depus împotriva unei sentinţe a Tribunalului Bucureşti din 5 septembrie 2019.
  • Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.
15478 afișări
Imaginea articolului Plăcuţele cu nume de străzi din Miercurea Ciuc vor fi schimbate. Limba română deasupra celei maghiare, după decizia Curţii de Apel Bucureşti

Sursa FOTO: dantanasa.ro

Curtea de Apel Bucureşti a respins luni recursul primarului din Miercurea Ciuc, Robert Raduly (UDMR), depus împotriva unei sentinţe a Tribunalului Bucureşti din 5 septembrie 2019.

Edilul fusese obligat de Tribunalul Bucureşti să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripţionate mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară, cu alte plăcuţe, în care denumirea străzii în limba oficială de stat, cea română, să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii.

Decizia instanţei a fost luată după ce Robert Raduly a fost acţionat în judecată de Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă.

Raduly a făcut recurs la decizia Tribunalului Bucureşti care s-a judecat la Curtea de Apel Bucureşti, această decizie a instanţei fiind definitivă.

Primarul din Miercurea Ciuc nu a putut fi contactat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici