Platformă de informare pentru cetăţenii ucraineni, lansată de Guvernul României

Guvernul României a lansat joi o platformă de informare pentru cetăţenii ucraineni din România. De asemenea, în şedinţa Executivului a fost prezentat în primă lectură un plan naţional de protecţie a refugiaţilor.

468 afișări
Imaginea articolului Platformă de informare pentru cetăţenii ucraineni, lansată de Guvernul României

FOTO protectieucraina.gov.ro

„De astăzi este funcţională platforma guvernamentală de informare pentru cetăţenii ucraineni beneficiari de protecţie temporară, respectiv protectieucraina.gov.ro. Aici, cetăţenii ucraineni pot afla toate informaţiile necesare despre felul cum pot avea acces la servicii, la drepturi, cum pot intra în România şi orice fel de altă întrebare din domeniul juridic”, a declarat Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Aceasta a anunţat că a fost prezentat în primă lectură în şedinţa de Guvern de joi planul naţional de protecţie a refugiaţilor.

„Scopul acestui plan de măsuri se focusează pe ideea de a-i sprijini pe ucraineni să devină independenţi, adică să îşi poată găsi un loc de muncă, o locuinţă, să îşi poată înscrie copiii la şcoală şi să poată învăţa cât mai repede limba română, astfel încât să se integreze în societatea noastră”, a mai spus Turza.

Conform acesteia, România a oferit asistenţă pentru peste un milion de refugiaţi care au intrat în România.

„Aproape 90.000 au ales să rămână aici, dintre care 40.000 sunt copii. Resursele lor încep să se epuizeze, iar statisticile ne arată că avem de a face preponderent cu o categorie vulnerabilă de femei şi copii, respectiv 51% dintre persoanele care au ales să rămână în România sunt femei, iar 27% sunt copii”, a mai spus consilierul.

Planul de măsuri prezentat în şedinţa de Guvern se adaugă răspunsului de urgenţă, primit de refugiaţi la frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici