Plecarea lui Lazăr, simultană cu cea a lui Toader. UPDATE: Procurorii CSM au admis cererea de pensionare a procurului general

Secţia pentru procurori a CSM a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de joi cu solicitarea procurorului general, Augustin Lazăr, de eliberare din funcţie prin pensionare. Mandatul de procuror general al lui Lazăr expiră la finele lunii aprilie.

1271 afișări
Imaginea articolului Plecarea lui Lazăr, simultană cu cea a lui Toader. UPDATE: Procurorii CSM au admis cererea de pensionare a procurului general

Plecarea lui Lazăr, simultană cu cea a lui Toader. Secţia pentru procurori a CSM discută, joi, cererea de pensionare a procurorului general

Secţia pentru procurori a CSM a admis, joi, cererea procurorului general, Augustin Lazăr, de eliberare din funcţie prin pensionare, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din Consiliu. Mandatul de procuror general al lui Lazăr expiră la finele lunii aprilie.

Surse din cadrul CSM au precizat, pentru MEDIAFAX, că Secţia pentru procurori a admis, joi, cererea procurorului general de pensionare.

Augustin Lazăr a confirmat miercuri seară, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus cererea de pensionare, precizând totodată că mandatul său la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) expiră pe 27 aprilie.

Lazăr şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, iar săptămâna trecută a fost chiar intervievat de o comisie de la Ministerul Justiţiei condusă de Tudorel Toader, însă ulterior Toader a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi nu au îndeplinit condiţiile pentru a conduce Ministerul Public, aşa că procedura a fost reluată.

Augustin Lazăr a fost acuzat, în ultima perioadă, că a refuzat de două ori eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip, închis la Aiud în anii 80. La vremea respectivă, Lazăr era procuror în Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud. Actualul procuror general a explicat că atribuţiile sale erau doar să constate dacă cei care cereau eliberarea condiţionată şi-au făcut fracţia de pedeapsă, conform legii, şi că nu decide eliberarea sau nu a deţinuţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici