Plenul CSM decide astăzi dacă judecătorul dosarului Colectiv se va pensiona. Cauza s-ar putea relua

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, marţi, cererea de pensionare depusă de Valeriu Mihail Terceanu, care este judecător în dosarul Colectiv, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Dacă solicitarea e aprobată, procesul ar putea fi reluat de la început.

236 afișări
Imaginea articolului Plenul CSM decide astăzi dacă judecătorul dosarului Colectiv se va pensiona. Cauza s-ar putea relua

Plenul CSM decide astăzi dacă judecătorul dosarului Colectiv se va pensiona. Cauza s-ar putea relua

Membrii CSM discută, marţi, cererea de pensionare depusă de Valeriu Mihail Terceanu, judecător în dosarul Colectiv aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. În cazul în care solicitarea e aprobată, procesul ar putea fi reluat de la început, potrivit normelor în vigoare.

Reprezentanţii victimelor din incendiul Colectiv au acuzat de nenumărate ori tergiversarea dosarului.

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, a declarat că, până la sfârşitul acestui an nu se va mai întâmpla nimic în procesul „Colectiv”, după ce judecătorul Valentin Terceanu a cerut pensionarea.

„Cererea judecătorului de a ieşi la pensie este una firească, în condiţiile în care li s-a pus la dispoziţie ca în cazul în care ies la pensie (judecătorii – n.red.) să iasă în condiţii foarte avantajoase. Ce mi se pare anormal este fapul că există pericolul ca acest dosar să se reia de la zero. Iar aici avem o mare problemă, pentru că mai sunt trei luni şi se fac trei ani de la această tragedie, iar procesul stă pe loc. Am stat doi ani şi jumătate ca să înceapă procesul, care are două înfăţişări pe fond, iar acum a apărut această lovitură, mai ales că în septembrie trebuia să fie următoarea înfăţişare. Aştept să văd ce răspuns dă CSM”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Eugenu Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 şi părintele unui tânăr decedat după incendiul de la Colectiv.

Preşedintele Asociaţiei Colectiv este de părere ce se doreşte tergiversarea procesului, iar ancheta decurge foarte greu.

„Din punctul meu de vedere s-a dorit mereu întârzierea acestui dosar, şi se doreşte în continuare. De doi ani de zile avem o plângere penală cu privire la ce s-a întâmplat după incendiu, cu problemele din spitale, iar aici ancheta merge extrem de greu. De ce trebuia să ne batem cu pumnii în piept că putem face faţă în ţară în ceea ce priveşte răniţii?”, conchide Iancu.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au trimis în judecată dosarul Colectiv încă de pe 28 aprilie 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici