Ploile torenţiale şi vijeliile au afectat mai multe regiuni ale ţării

Ploile torenţiale şi vijeliile au afectat, în ultimele ore, mai multe zone ale ţării, cantităţile de apă ajungând la peste o sută de litri pe metrul pătrat, în Transilvania, a informat, luni, Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.

1 afișare
Imaginea articolului Ploile torenţiale şi vijeliile au afectat mai multe regiuni ale ţării

Ploile torenţiale şi vijeliile au afectat mai multe regiuni ale ţării

Potrivit sursei citate, au fost averse de ploaie, descărcări ale vântului şi intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureş, cea mai marte parte a Crişanei şi Transilvaniei, local în Oltenia şi pe arii restrânse în restul ţării.

A plouat torenţial, iar cantităţile de apă au ajuns până la 102 l/mp în Transilvania, 63 l/mp în Crişana, 50 l/mp în Maramureş, 32 l/mp în Moldova, 24 l/mp în Oltenia, 28 l/mp în Muntenia, 12 l/mp în Dobrogea şi 9 l/mp în Banat.

Vântul s-a transformat în vijelie în Vaslui, Slobozia, din judeţul Ialomiţa şi Râmnicu Vâlcea, din judeţul Vâlcea.

În judeţul Gorj, în urma ploii torenţiale au fost inundate mai multe case din comuna Scoarţa, unde localnicii se confruntă cu inundaţii la fiecare ploaie mai puternică. Drumul Naţional 67, care face legătura între Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea, a fost blocat, timp de câteva zeci de minute, şoferii aflaţi în trafic fiind nevoiţi să oprească din cauza furtunii.

În judeţul Vaslui, câteva zeci de gospodãrii de pe Valea Prutului au fost inundate, duminică seara. Cea mai afectată localitate a fost Stănileşti, unde mai multe pârâuri au ieşit din matcă şi au inundat curţile oamenilor. O porţiune din Drumul Naţional 24 A, în zona localităţii Stănileşti, a fost acoperită de aluviuni aduse de pe versanţii delurilor. În zonă circulaţia a fost blocată duminică seara pentru aproximativ 30 de minute.

Şi la Baia Mare a plouat torenţial, fiind inundate multe străzi din oraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici