Plumb: Numărul biletelor de tratament, mărit cu 22.000, după reducerea sejurului la 16 zile

Numărul persoanelor care vor beneficia de bilete de tratament a fost suplimentat de la aproape 60.000 la peste 80.000, prin reducerea sejurului de la 18 la 16 zile, a anunţat, joi, într-o vizită de lucru la Staţiunea Balneoclimaterică Buziaş, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

183 afișări
Imaginea articolului Plumb: Numărul biletelor de tratament, mărit cu 22.000, după reducerea sejurului la 16 zile

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a fost, joi, într-o vizită de lucru în judeţul Timiş, se arată într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

Demnitarul a vizitat şi Staţiunea Balneoclimaterică Buziaş, unde va fi inaugurată în curând o bază modernă de tratament pentru pensionari.

Ministerul Muncii precizează că investiţia, de 3.822.696 lei, a fost facută prin Casa Naţională de Pensii Publice, şi va fi finalizată la sfârşitul lunii iulie.

Rovana Plumb a anunţat, cu acest prilej, suplimentarea biletelor de tratament cu 22.000, precizând că măsura a fost posibilă după ce s-a redus sejurul pentru o persoană de la 18 la 16 zile, cu acordul Confederaţiei Pensionarilor din România.

Iniţial, Guvernul aprobase 59.641 de bilete de tratament anul 2014, faţă de 50.352 anul trecut.

Ministrul s-a referit şi la Ziua Internaţională a Familiei, în acest sens arătând că una dintre priorităţile mandatului său este consolidarea rolulul familiei în societate, precizând că îşi propune să sprijine toate categoriile sociale, în special cetăţenii care sunt în nevoie.

"Sunt onorată să am în grijă familia şi le urez tuturor familiilor din ţară la mulţi ani!", a spus ministrul.

Ziua de 15 mai a fost declarată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei, printr-o Rezoluţie dată în septembrie 1993. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi susţinută de Patriarhia Română, 15 mai a devenit oficial şi Ziua familiei române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici