Plumb: S-a dat aviz pentru împuşcarea ursului cu tranchilizant, trebuie intervenit în această noapte

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat că a fost emis aviz pentru ca ursul care a atacat trei oameni, în Dâmboviţa, să poată fi împuşcat cu tranchilizante, ea spunând că trebuie intervenit în această noapte, nu mai tarziu, pentru că animalul este suspect de turbare şi poate ataca alte persoane.

249 afișări
Imaginea articolului Plumb: S-a dat aviz pentru împuşcarea ursului cu tranchilizant, trebuie intervenit în această noapte

Plumb: S-a dat aviz pentru împuşcarea ursului cu tranchilizant, trebuie intervenit în această noapte (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

"Am cerut sprijin MAI, deşi este noapte, ca totuşi să prindem ursul, pentru că s-a dat aviz pentru împuşcarea cu tranchilizante", a spus Plumb.

Ea a afirmat că trebuie găsite soluţii astfel încât animalul să poată fi prins în această noapte, astfel încât să nu atace alte persoane.

"Există un dispozitiv care intervine, în afara jandarmilor, care asigură şi protejarea şi informarea cetăţenilor, aceştia fiind avertizaţi să rămână în case. Trebuie intervenit în această noapte pentru că altfel se poate întâmpla ca acest urs, care are un comportament deviant, fiind suspect de turbare, să mai atace pe cineva. Nu sunt de acord ca intervenţia să fie mâine dimineaţă. Este o zonă dificilă, împădurită, cu râu, cu pietre, este noapte, dar trebuie intervenit acum şi trebuie să facem tot ce ţine de noi pentru capturarea acestui urs", a afirmat ministrul Mediului.

Ea a spus că a fost informată de către autorităţile locale că în zonă sunt mai mulţi urşi şi trebuie găsită o procedură astfel încât să poată fi capturat animalul care a atacat oamenii, "cel cu comportament deviant, şi nu altul".

În ceea ce priveşte "Asociaţia de vânătoare şi pescuit Dunărea 2007" din Bucureşti, care administrează fondul privat de vânătoare din zona Pietroşiţa, Rovana Plumb a spus că tot ce ştie este că anul trecut s-a cerut autorizaţie de la Ministerul Mediului "pentru a fi recoltaţi şase urşi".

"În 2011 ni s-a cerut ca de pe acel fond de vânătoare să fie recoltaţi şase urşi, iar ministerul a avizat un singur urs. Legea stipulează clar că un fond privat de vânătoare trebuie să ia toate măsurile de monitorizare şi prevenţie pentru a evita atacuri ale animalelor aflate pe acel fond", a adăugat Rovana Plumb.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici