Poliţia Animalelor, un real ajutor sau „o lege învechită”, de acum 16 ani? Activiştii vor pedepse mai aspre pentru cei care torturează animalele

  • Poliţiştii pot acţiona fără mandat dacă un animal este torturat.
  • Activiştii cer înăsprirea pedepselor pentru cei care torturează animalele.
  • Activist: “Este nevoie de dezvoltarea anumitor structuri speciale pentru animalele care vor fi salvate.”
801 afișări
Imaginea articolului Poliţia Animalelor, un real ajutor sau „o lege învechită”, de acum 16 ani? Activiştii vor pedepse mai aspre pentru cei care torturează animalele

Mediafax FOTO

Poate ai auzit că Marcel Vela a ieşit ieri şi a facut un anunţ despre Poliţia Animalelor. Află că propunerea lui nu vine cu prea multe elemente noi. Atribuţii specifice salvării animalelor aflate în pericol există încă de acum 16 ani, la anumite primării. 

Activiştii se plâng că aceste structuri aşteptau de fapt îmbunătăţiri. Vor ca poliţiştii să acţioneze ferm, animalele să fie salvate şi duse la centre speciale. Altele sunt însă problemele cu care ne luptăm. Iubitorii de animale au multe întrebari, printre care: Avem oare destule centre? Ce se va întâmpla cu animalele care merg în adăposturi şi cine le poate promite o viaţă mai bună?
   
„În realitate, dacă stăm şi analizăm aceste modificări, constatăm că nu se schimbă mare lucru. Singurele modificări relevante din acest proiect sunt reprezentante de faptul că personalul MAI va putea pătrunde pe proprietatea privată sau a unei persoane juridice, în condiţiile în care constată animale care sunt în pericol. Un alt element de noutate este că în Poliţia Română vom avea şi medici veterinari, pentru că aşa cum îşi doreşte domnul Vela…doreşte să îi facă poliţişti peste noapte prin transfer. Acelaşi lucru îl făceau aceşti angajaţi şi la nivelul ANSVSA”, explică şi Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici