Poliţia australiană spune că atacatorul cu cuţitul din Sydney ar fi vizat femei. Şase persoane au murit

Poliţia australiană a declarat luni că atacatorul care a înjunghiat mortal şase persoane într-un centru comercial din Sydney, ar fi putut avea ca ţintă femeile.

1275 afișări
Imaginea articolului Poliţia australiană spune că atacatorul cu cuţitul din Sydney ar fi vizat femei. Şase persoane au murit

În atacul de sâmbătă, cinci dintre cele şase persoane ucise şi majoritatea celor 12 rănite erau femei.

"Este evident pentru mine, este evident pentru detectivi că pare a fi o zonă de interes că agresorul s-a concentrat asupra femeilor şi a evitat bărbaţii", a declarat comisarul poliţiei statului New South Wales, Karen Webb, potrivit Reuters.

"Videoclipurile vorbesc de la sine, nu-i aşa? Aceasta este cu siguranţă o pistă în anchetă".

Martorii au descris cum atacatorul Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani, îmbrăcat în pantaloni scurţi şi cu un tricou al naţionalei de rugby a Australiei, a alergat prin mall cu un cuţit. El a fost ucis de inspectorul Amy Scott.

Poliţia a declarat că Joel Cauchi a avut probleme de sănătate mintală în trecut şi că nu există indicii că ideologia ar fi fost un motiv.

Infracţiunile violente precum înjunghierea de sâmbătă sunt rare în Australia, care are unele dintre cele mai stricte legi din lume privind armele.

Singurul bărbat care a fost ucis de Cauchi în timpul atacului a fost un agent de securitate al mall-ului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici