Poliţia Capitalei va sesiza procurorul în cazul scandalului Plaza Mall, după apariţia unor imagini

Poliţia Capitalei va sesiza, luni, procurorul de caz în scandalul de la Plaza Mall, din luna februarie, după ce cotidianul "Gardianul" a publicat, duminică, imagini cu două persoane îmbrăcate în uniforme de poliţist care îl ţin pe Eugen Preda, în timp ce un altul, în civil, îl loveşte cu piciorul.

23 afișări
Imaginea articolului Poliţia Capitalei va sesiza procurorul în cazul scandalului Plaza Mall, după apariţia unor imagini

Poliţia Capitalei va sesiza procurorul în cazul scandalului Plaza Mall, după apariţia unor imagini (Imagine: Mediafax Foto)

Postul Realitatea TV a preluat de la "Gardianul" înregistrarea video cu cele două persoane îmbrăcate în uniforme de poliţist care îl ţin pe Eugen Preda cu mâinile la spate, în genunchi, în timp ce este lovit cu piciorul de un bărbat. Pe film se aude vocea unui bărbat care îl înjură şi îi reproşează diverse lucruri lui Preda.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Călinescu, a aflat despre existenţa acestui film şi luni va fi sesizat procurorul de caz.

De asemenea, comisarul Ciocan a mai spus că vor fi identificate toate persoanele din imagini şi vor fi audiate, iar măsurile luate în acest caz vor fi puse la dispoziţia opiniei publice.

Potrivit lui Ciocan, la incidentul de la Plaza Mall, din februarie, a intervenit Serviciul special al Poliţiei Capitalei pentru Intervenţie Rapidă, dar a precizat că deocamdată nu se poate spune cu certitudine că cei care apar în înregistrarea video prezentată duminică sunt poliţişti.

El a mai spus că Poliţia Capitalei va lua înregistrarea video de la "Gardianul" şi o va pune la dispoziţia procurorului de caz.

Întrebat ce măsuri s-ar putea lua în cazul celor doi poliţişti care îl ţin pe Preda în timp ce este lovit cu piciorul, Ciocan a spus că, dacă se dovedeşte că aceştia sunt, într-adevăr, poliţişti şi au încălcat dispoziţiile legale, vor fi cercetaţi disciplinar, iar dacă este vorba de mai mult, vor stabili organele de anchetă.

În 21 februarie, Eugen Preda, Andrei Cristian Bădulă, Marian Scarlat, Petre Pascu şi Andrei Udrea au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală, după ce ar fi provocat un scandal în mall-ul bucureştean Plaza România, intrând în conflict cu agenţi ai firmei de pază BGS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici