Poliţia de Frontieră: Autorităţile ungare au modificat procedurile de control pentru ucraineni

  • Autorităţile ungare au anunţat Poliţia de Frontieră că au modificat de marţi procedurile de control pentru cetăţenii ucraineni.
  • Astfel, cei care nu deţin paşapoarte biometrice necesită verificări suplimentare amănunţite.
1987 afișări
Imaginea articolului Poliţia de Frontieră: Autorităţile ungare au modificat procedurile de control pentru ucraineni

„Autorităţile de frontieră ungare au informat Poliţia de Frontieră Română că, începând din această după amiază, derularea formalităţilor de control, la intrarea pe teritoriul Ungariei, pentru cetăţenii ucraineni care nu sunt posesori de paşapoarte biometrice necesită verificări suplimentare amănunţite”, au transmis marţi seara reprezentanţii Poliţiei de frontieră.

Conform acestora, măsurile dispuse de partea maghiară vor determina creşterea timpului alocat fiecărei persoane pentru control, ceea ce implicit va conduce la creşterea timpului de aşteptare la ieşirea din România, respectiv intrarea pe teritoriul statului vecin pentru participanţii la trafic.

Poliţia de Frontieră Română a contactat partea maghiară în vederea stabilirii şi dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră.

Astfel, în limita posibilităţilor permise de infrastructura şi asigurarea tehnică din punctele de trecere de la graniţa comună, a fost realizată separarea arterelor de control pe sensul de ieşire din România, astfel încât persoanele care se află în posesia tuturor documentelor prevăzute de legislaţia comunitară să poată efectua controlul cu operativitate.

„Precizăm că formalităţile la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. De asemenea, Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici