Poliţia din Serbia şi România a împiedicat sinuciderea a doi copii - VIDEO

Forţele de poliţie din Serbia şi România au reuşit să împiedice, cu cooperarea Interpol, sinuciderea a doi minori, care îşi planificaseră acţiunile prin intermediul Internetului.

58 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Serbia şi România a împiedicat sinuciderea a doi copii - VIDEO

Poliţia din Serbia şi România a împiedicat sinuciderea a doi copii, coordonată prin Internet (Imagine:Mediafax Foto)

Cei doi minori care au plănuit să se sinucidă au stabilit ca băiatul să recurgă primul la acest gest, iar fata să îl urmeze dacă mai multe zile nu primea veşti de la el prin Internet, potrivit Poliţiei Române.

În 28 septembrie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu a fost înştiinţat despre dispariţia unui minor, în vârstă de 16 ani, din localitatea Avrig.

Poliţiştii din Sibiu şi Prahova l-au găsit pe băiat în 29 septembrie, la Sinaia, în stare de inconştienţă, după ce înghiţise substanţe toxice. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital şi a scăpat cu viaţă, precizează sursa citată.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că tânărul coresponda de mai multă vreme, prin intermediul internetului, cu o minoră, în vârstă de 17 ani, din Belgrad. Poliţiştii au aflat, de asemenea, că minorii hotărâseră de comun acord să se sinucidă.

"Înţelegerea era ca la gestul suicidal să recurgă întâi băiatul, iar fata să facă acelaşi lucru în momentul în care vreme de mai multe zile nu va primi veşti de la el prin internet", se mai arată în comunicat.

Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din IGPR, prin Biroul Naţional Interpol, a informat imediat Biroul Naţional Interpol Belgrad despre intenţia fetei.

"Ieri, 9 octombrie, poliţiştii sârbi îi felicitau printr-un mesaj pe colegii din România pentru operativitate şi profesionalism. Datorită bunei cooperări poliţieneşti şi tânăra sârboaică se află în viaţă", mai arată IGPR.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici