Poliţia italiană arestează 25 de români de etnie romă, acuzaţi de exploatarea minorilor

Poliţia italiană a arestat, într-o operaţiune desfăşurată în Italia şi România, 25 de români de etnie romă, acuzaţi de trafic de minori, furturi, tâlhării, practicarea jocurilor de noroc şi camătă, care obţineau din aceste activităţi câştiguri zilnice de până la o mie de euro.

1 afișare
Imaginea articolului Poliţia italiană arestează 25 de români de etnie romă, acuzaţi de exploatarea minorilor

Poliţia italiană arestează 25 de români de etnie romă, acuzaţi de exploatarea minorilor

Operaţiunea poliţiei din Milano, desfăşurată în oraşele Milano, Pavia şi Craiova, a dus la anihilarea unei reţele de romi români care acţionau în Milano, Veneţia, Pescara, Ancona şi Bologna, relatează site-ul TG5.

Ancheta a fost demarată după înmulţirea sesizărilor legate de furturi şi tâlhării comise de minori străini, în apropierea gării centrale din Milano.

Poliţiştii au stabilit că minorii exploataţi erau în număr de 34 şi că fuseseră introduşi ilegal în Italia. Potrivit anchetatorilor, fiecare dintre cei 25 de adulţi arestaţi obţinea de pe urma activităţilor ilegale desfăşurate un câştig zilnic cuprins între 500 şi 1.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici