Poliţia protestează la Timişoara. Un poliţist a venit cu lanţuri la mâini şi picioare

  • 50 de poliţişti au protestat la Timişoara, din cauza îngheţării salariilor
  • Valer Kovacs spune că nu a primit nici măcar spor de coronavirus, deşi a fost în prima linie a luptei cu COVID-19
  • Valer cere un trai decent şi depolitizarea Poliţiei Române
3094 afișări
Imaginea articolului Poliţia protestează la Timişoara. Un poliţist a venit cu lanţuri la mâini şi picioare

Florin Cîţu a anunţat, în urmă cu câteva zile, decizia Guvernului de a îngheţa salariile bugetarilor. Aşa cum era de aşteptat, angajaţii vizaţi se revoltă. Printre ei, şi poliţiştii, care au protestat astăzi, în marile oraşe ale ţării.

La Timişoara, ei au scandat lozinci în faţa Prefecturii, preţ de două ore.

„Hoţii la închisoare, nu la guvernare, hoţii la închisoare, nu la guvernare! Nu creaţi un precedent, vă dăm doar un avertisment! M.A.I vrem dreptate, nu salarii îngheţate!”

Valer Kovacs lucrează la IPJ Timiş, de aproape 19 ani şi a făcut de toate: şi muncă de birou şi pe teren. El a venit la protest legat cu lanţuri de mâini şi de picioare.

„Poliţia Română este legată de politic. Şi aşa a fost dintotdeauna. Poliţia ar trebui să fie depolitizată. Politicul se schimbă de la o zi la alta, fiecare ministru vine cu alte idei şi, în loc să încercăm să evoluăm, noi mergem înapoi”, spune el.

Valer a acumulat vechime şi experienţă, dar nu şi prea mulţi bani la salariu, câştigă cam 5.000 de lei pe lună. El spune că este mult prea puţin, mai ales că nici condiţiile de lucru nu sunt chiar grozave.

„Salariul unui poliţist este cam jumătate din salariul unui şofer de ambulanţă. Cam atât este. Dacă aş fi lucrat 18 ani la privat, sunt sigur că aş fi avut măcar salariul dublu”, crede Valer Kovacs.

În aceaşi situaţie este şi Stan. El este angajat în Poliţie de 24 de ani: 19 ani a fost la Ordine şi Siguranţă, doi a lucrat la Judiciar. Acum este şef de Post, dar spune că banii pe care îi câştigă nu reflectă nici vechimea, nici parcursul profesional.

„Este vorba despre un salariu de bază al poliţistului, care însumează 2.400 de lei. Acesta este salariul de la care se calculează restul sporurilor. Suntem oricum defavorizaţi şi faţă de poliţiştii locali, luând în considerare salariile”, afirmă Stan Sever, şeful Poliţiei Giroc.

Poliţiştii speră ca Guvernul să revină asupra deciziei de plafonare a veniturilor. În caz contrar, spun că vor organiza proteste mult mai ample, după Anul Nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici