Poliţist de frontieră, prins beat la volan de două ori în câteva ore

Un poliţist de frontieră din judeţul Vaslui a fost depistat, luni seară, de agenţii de la Poliţia Rutieră rulând cu maşina cu viteza de 103 kilometri la oră în localitate şi având o alcoolemie de 0,72 la mie în momentul în care a fost testat cu aparatul alcooltest.

146 afișări
Imaginea articolului Poliţist de frontieră, prins beat la volan de două ori în câteva ore

Poliţist de frontieră, prins beat la volan de două ori în câteva ore (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, agentul Sorin Croitoru, în vârstă de 43 de ani, a fost oprit de poliţiştii de la Rutier la intrarea în municipiul Vaslui, după ce a fost înregistrat de aparatul radar rulând cu viteza de 103 kilometri la oră, în localitatea Muntenii de Jos. Astfel, oamenii legii i-au reţinut permisul de conducere şi i-au dat subofiţerului o amendă de 603 lei pentru depăşirea vitezei regulamentare în localitate cu 53 de kilometri la oră faţă de limita legală.

Câteva ore mai târziu, poliţistul de frontieră a fost prins din nou la volanul maşinii de către un alt echipaj al Poliţiei Rutiere, având o alcoolemie de 0,85 la mie.

Pe lângă dosarul penal pe care îl avea pentru conducerea pe drumurile publice cu alcoolemie peste limita legală, Sorin Croitoru s-a mai ales cu încă două dosare penale, unul pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are acest drept şi pentru refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Vaslui, Sorin Croitoru va fi cercetat de către un consiliu de disciplină din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, instituţie unde activa ca poliţist.

Conform sursei citate, se poate merge până la desfacerea contractului de muncă al agentului de poliţie, având în vedere abaterile disciplinare.

"Având în vedere că agentul de poliţie de frontieră a fost depistat de către Poliţia Rutieră la volanul autoturismului proprietate personală, fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea IJPF Vaslui a dispus cercetarea în regim de urgenţă a angajatului şi consultarea consiliului de disciplină. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun, mergându-se până la destituirea acestuia din poliţie. Până acum, nu am reuşit să-l contactăm pe agentul de poliţie, acesta refuzând să răspundă la telefon", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui, Irina Mirică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici