Poliţiştii au dat peste 25.000 de amenzi de Sf. Ion, Bobotează şi Crăciunul pe stil vechi

Poliţiştii au dat, la nivel naţional, peste 25.000 de amenzi contravenţionale în urma acţiunilor organizate, la nivel naţional, cu ocazia sărbătoririi Crăciunului pe stil vechi, a Bobotezei şi a Sfântului Ioan Botezătorul, informează Poliţia Română.

80 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au dat peste 25.000 de amenzi de Sf. Ion, Bobotează şi Crăciunul pe stil vechi

Poliţiştii au dat peste 25.000 de amenzi de Sf. Ion, Bobotează şi Crăciunul pe stil vechi (Imagine: Laszlo Mihaly / Mediafax Foto)

"Peste 1.100 de infracţiuni au fost constatate şi peste 25.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în urma acţiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice desfăşurate cu ocazia sărbătoririi Crăciunului pe stil vechi, a Botezului Domnului şi a Sfântului Ioan Botezătorul", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, măsurile luate de poliţişti au ţinut cont de particularitatea acestor sărbători, motiv pentru care au fost mobilizaţi, în perioada 6 - 8 ianuarie, peste 11.600 de poliţişti de ordine publică, rutieră şi din cadrul altor structuri.

Poliţiştii au constatat 1.120 de infracţiuni, dintre care 539 în flagrant delict. Din numărul total al inracţiunilor, 630 au fost de natură judiciară, 280 la regimul circulaţiei rutiere, iar 68 au fost economice.

În acelaşi timp, au fost aplicate 25.213 de amenzi contravenţionale, în valoare de aproape 5.000.000 de lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 76.000 de lei.

Majoritatea amenzilor, 20.099, au fost date de poliţiştii rutieri.

În perioada 12-14 ianuarie, cu ocazia sărbătoririi Anului Nou pe stil vechi, vor fi mobilizaţi zilnic, la nivel naţional, aproape 10.500 de poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici