Poliţiştii au reţinut sâmbătă 25 de permise de conducere pentru consum de droguri

Poliţiştii au reţinut sâmbătă 770 de permise de conducere, dintre care 129 pentru consum de alcool şi 25 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

624 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au reţinut sâmbătă 25 de permise de conducere pentru consum de droguri

Poliţiştii au reţinut sâmbătă 25 de permise de conducere pentru consum de droguri

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, creşterea gradului de siguranţă rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Personalul structurilor operative a intervenit la 5.147 de evenimente, 3.503 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.644 circumscrise situaţiilor de urgenţă. La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 1.030 de posibile infracţiuni, aproape 22% dintre acestea fiind sesizate din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 37 de persoane”, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 202 autori de infracţiuni şi au constatat 10.031 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

Sâmbătă au fost depistate 13 persoane urmărite naţional sau internaţional.

„Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. În urma acţiunilor din teren, au fost retrase 348 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 770 de permise de conducere, dintre care 129 pentru consum de alcool şi 25 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise”, se arată în comunicat.

Pompierii au efectuat 49 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă fiind identificate şapte obiective are funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Pompierii au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 104.500 de lei.

„Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii au desfăşurat 1.310 misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 110 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor au fost salvate 12 persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situaţii de urgenţă. În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.426 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 143.514 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 37 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36,8%”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici