Poliţiştii locali vor putea amenda şi conducătorii de trotinete electrice

Poliţiştii locali vor putea constata şi amenda şi pe utilizatorii de trotinete electrice, potrivit unei legi promulgată, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis.

338 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii locali vor putea amenda şi conducătorii de trotinete electrice

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 7 lit. j) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010.

Astfel, poliţia locală „constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală”.

„Având în vedere pericolul la care sunt supuşi în special pietonii, dar şi ceilalţi participanţi la trafic, precum şi numărul mare al accidentelor rutiere produse din cauza utilizării acestor vehicule este necesară modificarea şi completarea legii 155/2010 prin acordarea poliţiei locale a atribuţiilor de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale în domeniul trotinetelor”, potrivit expunerii de motive.

Proiectul a fost iniţiat de 31 de deputaţi PNL.

Legea a fost adoptată pe 29 noiembrie, de Camera Deputaţilor, for decizional, cu 221 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici