Poliţiştii protestează, luni, la Ministerul Internelor

Poliţiştii din Sindicatul "Pro Lex" vor organiza, luni, un miting în faţa sediului Ministerului Internelor, la protest fiind aşteptaţi să participe peste 500 de poliţişti şi delegaţiile organizaţiilor sindicale din 19 ţări europene afiliate la Consiliului European al Sindicatelor din Poliţie.

4 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii protestează, luni, la Ministerul Internelor

Poliţiştii protestează, luni, la Ministerul Internelor

Mitingul va avea loc între orele 11.45 şi 13.45, în faţa sediului Ministerului Internelor şi Reformei Administrative din Piaţa Revoluţiei.

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", Vasile Lincu, susţinea că poliţiştii afiliaţi sindicatului său nu vor ieşi în stradă luni pentru majorări salariale, ci pentru a atrage atenţia asupra faptului că poliţiştii au "probleme profesionale nerezolvate".

"Nu am urmărit şi nu am dorit în mod expres să organizăm acest miting de protest. Problemele sesizate în nenumărate rânduri, devenite revendicări, nu şi-au găsit rezolvarea în timp util, de aceea suntem nevoiţi să apelăm la forma extremă de luptă sindicală", preciza preşedintele Pro Lex.

Potrivit lui Lincu, sindicaliştii solicită Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) să iniţieze acte normative pentru rezolvarea solicitărilor acestora referitoare la mutarea poliţiştilor dintr-o localitate în alta, despre care au discutat la întâlnirea de miercuri, fără a se mai referi la problemele salariale.

"Ministrul David mi-a promis că săptămâna viitoare ne va prezenta proiectul Statutului Poliţistului, dar noi ieşim în stradă pentru că nu mai credem în vorbe şi vrem fapte", preciza Lincu.

Liderul sindical a adăugat că este nemulţumit că reprezentanţii MIRA i-au chemat la negocieri cu două zile în urma, deşi ei au cerut o întâlnire în septembrie.

Reprezentanţii Ministerului Internelor şi cei ai Sindicatului Pro Lex s-au întâlnit de două ori săptămâna trecută, pentru a analiza, în cadrul Subcomisiei de Dialog Social pe probleme de ordine publică, revendicările sindicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici