Poliţistul care l-a împuşcat mortal pe tânărul suspect de furt nu a tras foc de avertisment - VIDEO

Poliţistul care l-a împuşcat mortal marţi pe tânărul suspect în cazul unui furt ce a avut loc în comuna Glodeanu Siliştea nu a tras foc de avertisment în aer înainte de a trage înspre autoturismul în care se aflau cei trei suspecţi.

137 afișări
Imaginea articolului Poliţistul care l-a împuşcat mortal pe tânărul suspect de furt nu a tras foc de avertisment - VIDEO

Poliţistul care l-a împuşcat mortal pe tânărul suspect de furt nu a tras foc de avertisment

Precizarea a fost făcută, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisarul Florina Crucianu, după ce, în ziua incidentului, IPJ Buzău transmisese într-un comunicat de presă că agentul de Poliţie a tras un foc în plan vertical înainte de a trage înspre autoturismul în care se aflau cei trei supecţi de furt.

Potrivit comisarului Florina Crucianu "cercetările în acest caz sunt făcute de Parchetul Tribunalului Buzău, procurorul de caz urmând să se pronunţe cu privire la modalitatea în care agentul a folosit arma din dotare".

Reprezentantul IPJ Buzău a explicat că, după ce au fost anunţaţi despre comiterea unui furt dintr-un autoturism parcat în comuna Glodeanu Siliştea, poliţiştii din localitate au plecat în zona indicată de localnici.

Pentru a-i bloca pe suspecţii care se deplasau cu o maşină înmatriculată în străinătate, oamenii legii au aşezat autospeciala de Poliţie perpendicular pe drum, au făcut semnal regulamentar de oprire înspre maşină, însă suspecţii nu s-au conformat şi şi-au continuat drumul în mare viteză. Şoferul maşinii înmatriculate în străinătate s-a îndreptat către autospeciala Poliţiei chiar prin locul unde se afla unul dintre agenţi.

Potrivit comisarului Florina Crucianu, agentul s-a retras pentru a nu fi lovit de maşină, a scos pistolul şi a tras.

Ulterior, poliţiştii au continuat urmărirea suspecţilor, însă după câţiva kilometri, când i-au pierdut pe aceştia întrucât aveau viteză foarte mare, au renunţat.

Video Stirileprotv.ro

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Buzău, Gabriela Ilie, a declarat că ancheta în acest caz este în plină desfăşurare, fiind audiaţi poliţiştii implicaţi în incident, precum şi martorii care aveau cunoştinţă despre cele întâmplate.

De asemenea, tânărul în vârstă de 20 de ani care a fost împuşcat de către poliţist şi care a murit la spital a fost identificat, necropsia fiind realizată în cursul zilei de miercuri de medicii de la Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa.

Sursa citată a precizat că în continuare se încearcă găsirea maşinii şi identificarea celorlalţi doi tineri aflaţi în autoturism cu tânărul împuşcat, cei care au dus victima la spitalul din Urziceni şi au abandonat-o acolo.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că tânărul împuşcat era cunoscut ca hoţ profesionist, având la activ mai multe condamnări. Tânărul fusese condamnat în 2007 pentru furt calificat, în 2009 fusese trimis în judecată pentru complicitate la furt, fiind, de asemenea, suspectat de participare la un alt furt comis în luna martie 2010 în comuna buzoiană Glodeanu Siliştea.

Aceleaşi surse judiciare au precizat că gruparea din care făcea parte tânărul împuşcat de poliţist acţiona cu maşini puternice, de regulă cu geamuri fumurii şi înmatriculate în străinătate. Ei vizau autoturisme, dar şi TIR-uri care erau parcate pe marginea drumurilor, iar de regulă încercau să vadă dacă sunt încuiate, ulterior furând tot ce găseau.

Marţi, un tânăr în vârstă de 20 de ani care intenţiona să fure dintr-o maşină în comuna buzoiană Glodeanu Siliştea a fost împuşcat de un poliţist, după ce nu s-a supus somaţiei acestuia, bărbatul murind, ulterior, la Spitalul Municipal din Urziceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici