Poluare Bucureşti. Estimările ANM privind norul de fum din Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o estimare privind evoluţia norului de fum din Bucureşti, pentru intervalul luni ora 16.00 - marţi ora 8.00.

2230 afișări
Imaginea articolului Poluare Bucureşti. Estimările ANM privind norul de fum din Capitală

Estimările ANM privind norul de fum din Capitală

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona municipiului Bucureşti se apreciază că pe tot parcursul intervalului menţionat cerul va fi noros şi temporar va ploua, în general moderat cantitativ (posibil peste 10 l/mp).

Vântul va sufla în general moderat (15...25 km/h, cu rafale de 35...40 km/h), din direcţie estnord-estică, până în prima parte a nopţii, astfel că norul de fum se va deplasa treptat către vest, sud-vest.

Ulterior, până marţi dimineaţă, circulaţia aerului se va reorienta şi se va realiza dinspre sud-vest către nord-est.

Nivelul poluării era foarte ridicat luni dimineaţă în Bucureşti, cu majoritatea senzorilor platformei airlive.ro la 100 în toate zonele Capitalei.

Niveluri foarte ridicate se înregistrau în zonele Moşilor, Universitate, Piaţa Sudului, Băneasa Nord. Libertăţii, Expoziţiei, Luica, Bragadiru, Pallady, Prelungirea Ghencea, Fizicienilor, Camil Ressu, Piaţa Valea Ialomiţei, Piaţa Drumul Taberei, Bd. Timişoara, Basarabia, Parcul Păcii, Piaţa Veteranilor, Leu, Pasajul Lujerului, Pantelimon, Plevnei, Piaţa Crângaşi, Giuleşti, Doamna Ghica, Lacul Tei, bd. Constructorilor, Mihalache, Aerogării.

„Aerul este foarte poluat aici! Evită plimbările şi exerciţiile fizice în aer liber! Cele mai afectate persoane sunt copiii, persoanele în vârstă şi cele care suferă de afecţiuni respiratorii!”, recomanda platforma.

Garda Naţională de Mediu a postat pe Facebook imagini din teren, din judeţul Ilfov, unde Garda de Mediu Ilfov, Poliţia, pompierii si jandarmii au intervenit duminică seara, după ce oamenii au aprins cauciucuri înainte de începerea postului Paştelui.

„S-a risipit şi ceaţă neagră şi petrecăreţii, cu sutele, au intrat în case. Din păcate mirosul puternic încă persistă, cu toate că focurile au fost stinse”, scria Garda de Mediu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici