Poluare cu petrol în Marea Neagră, în largul României şi Bulgariei

Mai multe pete de petrol au fost depistate în Marea Neagră, în apropiere de coastele Bulgariei şi României, potrivit imaginilor surprinse de satelit, relatează site-ul Novinite.com.

409 afișări
Imaginea articolului Poluare cu petrol în Marea Neagră, în largul României şi Bulgariei

Poluare cu petrol în Marea Neagră, în largul României şi Bulgariei (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Au fost identificate importante pete de petrol în apele continentale ale României şi Bulgariei, în special în apropierea oraşelor Varna şi Constanţa", arată raportul unei organizaţii de monitorizare.

Suprafaţa totală a petelor de petrol este de peste zece kilometri pătraţi. Distanţa dintre ele şi coastele bulgăreşti şi româneşti este de aproximativ 30 de kilometri.

Potrivit experţilor din cadrul proiectului de mediu BlackSea-online.com, care monitorizează zona, originea poluării, ce datează din 19 iulie, nu este clară.

Imaginile din satelit arată patru pete mari, dintre care trei sunt în partea de nord şi aproape de litoralul românesc, iar una dintre ele se află în apropiere de Varna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici