Poluarea din Bucureşti. Căutări ale focarelor unde se ard ilegal deşeuri, la 30 de km de Capitală

Garda de Mediu, poliţişti, jandarmi şi trupe speciale efectuează descinderi împotriva arderilor ilegale de deşeuri, vizată fiind localitatea Răcari, din jud. Dâmboviţa, aflată la circa 30 de km de Bucureşti.

1816 afișări
Imaginea articolului Poluarea din Bucureşti. Căutări ale focarelor unde se ard ilegal deşeuri, la 30 de km de Capitală

Poluarea din Bucureşti. Căutări ale focarelor unde se ard ilegal deşeuri, la 30 de km de Capitală/ Ilustraţie de ARHIVĂ

La descinderi participă 13 echipe de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, peste 130 de efective ale Politiei, peste 120 de efective ale Jandarmeriei, trupele speciale, echipe de la serviciul de Arme cu efective canine.

Sunt organizate două filtre rutiere pe DN71 în vederea identificarii de transporturi ilegale de deşeuri.

La actiune participă si ministrul Mircea Fechet.

Ultima poluare masivă în Capitală s-a înregistrat pe 24 octombrie când s-au înregistrat depăşiri de peste 400% ale nivelului maxim admis.

Ministerul Mediului a transmis atunci că valoarea concentraţiilor de PM2,5 raportată la cea a PM10 (aprox 80%) indică existenţa unor procese de ardere desfăşurate la începutul serii (sâmbătă spre duminică), creşterea concentraţiilor fiind favorizată de dispersia foarte slabă a poluanţilor (calm atmosferic aproape total instaurat de la ora 18:00). 

 

Primele acţiuni privind poluarea din mandatului lui Nicuşor Dan

Nicuşor Dan a anunţat, după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Mediului, Mircea Fechet, că poliţiştii locali şi comisarii Gărzii Naţionale de Mediu vor patrula, în echipe mixte, începând din 16 noiembrie, pentru a se stopa arderile ilegale din jurul Capitalei. 

Prima acţiune de amploare s-a desfăşurat pe 13 noiembrie, când autorităţile au dat amenzi în valoare de 180.000 de lei şi au s-a impus evacuarea deşeurilor identificate la Sinteşti, Vidra şi Jilava, precum şi predarea acestora către operatorii economici autorizaţi.

Poluarea din Bucureşti poate fi redusă la jumătate într-un mandat de 4 ani la primărie, a spus Nicuşor Dan, înainte de a ajunge primar, după ce şi-a depus candidatura la Primăria generală a Capitalei la alegerile locale din 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici