Pompierii fac training-uri cu administratorii de mall-uri, după incidentul de la concertul Carla's Dreams

Pompierii de la inspectoratele din ţară vor avea întâlniri de informare cu administratorii de clădiri tip mall, în perioada următoare, pentru a discuta despre obligaţiile cele revin acestora din urmă în cazul organizării de evenimente cu public numeros, anunţă IGSU.

1501 afișări
Imaginea articolului Pompierii fac training-uri cu administratorii de mall-uri, după incidentul de la concertul Carla's Dreams

Pompierii fac training-uri cu administratorii de mall-uri, după incidentul de la concertul Carla's Dreams

Pentru a evita incidente ca cele de la concertul Carla’s Dreams din Piatra Neamţ, pompierii de la prevenire vor avea în perioada următoare întâlniri cu administratorii de clădiri tip mall, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă(IGSU). În cadrul acestor întâlniri se vor expune obligaţii ce le revin administratorii în cazul organizării de evenimente cu public numeros.

“În vederea susţinerii climatului de siguranţă la astfel de evenimente, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate informarea administratorilor clădirilor de tip mall sau a altor categorii de construcţii în care se organizează manifestări de gen, cu privire la obligaţiile enumerate”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Totodată, administratorii mall-urilor vor fi nevoiţi să trimită notificări către pompieri de fiecare dată când au intenţia să organizeze manifestări care presupun prezenţa a minimum 200 de persoane, în spaţii închise.

În comunicatul celor de la IGSU, sunt reamintite principalele obligaţii care revin organizatorilor unor evenimente cu public numeros, pentru a evita situaţii ca cea de la Piatra Neamţ de vineri seară.

“Stabilirea planului de organizare a evacuării utilizatorilor, odată cu finalizarea lucrărilor de realizare a amenajărilor; respectarea numărului maxim de persoane prevăzut în proiectul de amenajare, pentru manifestările în spaţii închise; delimitarea zonelor amenajate temporar în spaţii închise cu mijloace de marcare şi indicatoare de securitate corespunzătoare; instruirea personalului cu atribuţii pe linia apărării împotriva incendiilor asupra modalităţilor practice de acţiune privind evacuarea utilizatorilor în caz de incendiu”, anunţă IGSU.

Poliţia Neamţ a deschis, sâmbătă, un dosar penal pentru infracţiunile de vătamare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănatatea în muncă, după ce, vineri seară, mai multor persoane li s-a făcut rău la concertul Carla's Dreams.

"Urmare a evenimentului din seara zilei de 20.05.2016, ce a avut loc într-un spaţiu comercial din municipiul Piatra Neamţ, poliţiştii nemţeni au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. Astfel, în cursul zilei de astăzi au avut loc primele audieri în dosar", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Neamţ.

Nouă persoane care asistau la concertul Carla's Dreams au avut nevoie de asistenţă medicală după ce li s-a făcut rău, dintre acestea patru fiind transportate la spital, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici