Pompierii încearcă să stingă ultimele focare de pe Muntele Roşu

Incendiul izbucnit duminică într-o pădure seculară de molizi de pe Muntele Roşu, de lângă Cheia, judeţul Prahova, nu a fost stins, aproximativ 20 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi pădurari de la Ocolul Silvic Măneciu acţionând pentru lichidarea unor focare izolate.

12 afișări
Imaginea articolului Pompierii încearcă să stingă ultimele focare de pe Muntele Roşu

Incendiul de pe Muntele Roşu încă nu a fost stins (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Colonelul Nicolae Popescu, adjunctul şefului ISU Prahova, care coordonează intervenţia pompierilor, a declarat, luni dimineaţă, că incendiul, care a cuprins 6.000 de metri pătraţi de coronament, lizieră şi vegetaţie, a fost lichidat în cursul nopţii de duminică spre luni, la puţin timp după miezul nopţii, dar că mai sunt câteva focare "ascunse, izolate" şi că 20 de pompieri ajutaţi de pădurari acţionează pentru lichidarea focarelor respective.

Popescu a precizat că speră ca în cursul zilei de luni focarele respective să fie complet lichidate.

Incendiul din pădurea de pe Muntele Roşu a fost anunţat prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, duminică, în jurul orei 15.35, un număr de 80 de pompieri de la detaşamentele Ploieşti, Boldeşti şi Măneciu, ajutaţi de 40 de angajaţi ai ocolului silvic intervenind, timp de mai multe ore, pentru stingerea flăcărilor.

Acţiunea de lichidare a focului a fost foarte dificilă, întrucât incendiul s-a manifestat pe un versant, unde nu este posibil accesul niciunui fel de vehicul. În aceste condiţii, pompierii şi pădurarii au fost nevoiţi să folosească bidoane cu apă, lopeţi, drujbe şi mături din nuiele pentru stingerea focului.

În primă fază, cei care au acţionat la faţa locului au doborât 30 de copaci şi au curăţat o fâşie de pământ lungă de peste 150 de metri şi lată de doi metri, pentru a evita propagarea incendiului.

Nimeni nu a fost rănit şi nicio construcţie nu a fost afectată, întrucât zona în care s-a produs incendiul este la câţiva kilometri de cabane şi locuinţele din Cheia.

Până luni dimineaţă nu fusese stabilită cauza producerii incendiului, însă pompierii nu exclud ipoteza ca turiştii care au urcat duminică pe munte să-l fi provocat, din neglijenţă, având în vedere că locul în care acesta s-a produs este situat în apropierea unei poteci turistice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici