Pompierii intervin de 60 de ore pentru stingerea incendiului la un depozit din Zona Liberă Giurgiu

Pompierii militari intervin de aproximativ 60 de ore pentru stingerea incendiului izbucnit în noaptea de duminică spre luni la depozitul de produse textile second-hand din Zona Liberă Giurgiu, operaţiunea fiind îngreunată din cauza suprafeţei mari a depozitului.

180 afișări
Imaginea articolului Pompierii intervin de 60 de ore pentru stingerea incendiului la un depozit din Zona Liberă Giurgiu

Pompierii intervin de 60 de ore pentru stingerea incendiului la un depozit din Zona Liberă Giurgiu (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, sublocotenent Gabriela Georgescu, focul, care nu se mai manifestă cu flacără, este sub control, dar în interiorul clădirii textilele ard mocnit, iar acţiunea este îngreunată de suprafaţa mare (circa 700 de metri pătraţi) a depozitului de haine second-hand.

"Se acţionează asupra baloţilor de marfă, iar intensitatea focului a mai scăzut comparativ cu acum două zile. Pompierii au stins bucată cu bucată, fiecare pachet de textile, deoarece există pericolul ca focul să reizbucnească cu flacără în orice moment, iar volumul de muncă este foarte mare", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu.

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la un depozit de produse textile second-hand din Zona Liberă Giurgiu, flăcările atingând, la un moment dat, înălţimea de 20 de metri. La faţa locului acţionează cinci autospeciale ale ISU, focul extinzându-se rapid din cauza materialelor textile.

Din concluziile preliminare ale pompierilor militari şi ale conducerii Zonei Libere Giurgiu reiese că este posibil ca incendiul să fi fost pus intenţionat.

Potrivit lui Constantin Toma, directorul Zonei Libere Giurgiu, depozitul şi marfa sunt neasigurate, iar materialele textile ar fi trebuit ridicate din incintă de către firma proprietară, pe cheltuiala sa, dar acţiunea nu a mai avut loc.

În 2008, un alt depozit de mărfuri second-hand aparţinând aceleiaşi firme a ars în întregime din cauza unui scurtcircuit, marfa şi clădirea fiind, de asemenea, neasigurate, iar proprietarul lor, Nicoliţa Popescu, spune că în ambele cazuri este vorba de "o mână criminală care a dat foc".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici